Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 1 september 2015

1-9-2015

Goedenmorgen iedereen,

het einde is in zicht, zaterdag over een week hebben we de laatste vlucht. Nog twee zaterdagen en het seizoen 2015 is ten einde. Voor mij persoonlijk een heel raar jaar. Ik kon tot eind Mei op het B hok totaal geef forme krijgen, daardoor leden ook de A duiven, omdat ze gelijk trainden. De B duiven hielden de A ploeg bij huis( met trainen), en zaterdags had ik soms 15 A duiven thuis voordat de eerste B duif kwam. Na 23 Mei, heb ik het hok aangepast met licht en warmte en kwam er wat schot in, hierna kwamen ze beter en beter. En de laatste oude duivenvluchten heb ik niet echt mee kunnen maken omdat ik met mijn rug zat door het ongeluk. Maar nu sinds enkele weken zitten de beste duiven bij elkaar in èèn hok, het Oude hok wat hier is gezet in 1975 en deels mee kwam uit de Lint Horst Homanstraat.. Nu zit de vaart er in, er zijn nu nog 54 oude duiven over, maar ook hiervan moeten nog enkele het pand verlaten na de laatste vlucht. en moeten ruimte maken voor jongen 2015. Er mogen op 1 oktober as , dan hoop ik vijftig jaar oud te worden nog 60 duiven zitten, oude en jongen gezamelijk, en bij jaarlingen ben ik strenger dan bij jonge duiven, dus het zullen een 20/24 koppels ouden worden en de rest duiven van 2015.

Vanmorgen dinsdag 1 september trainden de jonge duiven heel goed, ruim een uur waren ze zo nu en dan even boven het hok, pas na anderhalf uur was de laatste binnen. Op dit ogenblik zijn alle ouden buiten, van het nest afgepakt en buiten gegooid, morgen en donderdag gaan ze in de mand voor een lapvlucht, op zo,n lapvlucht dag trainen ze niet meer buiten.  In de mand, is thuiskomen en verder in het hok. Het voeren is veel heel veel hier op de natour, de jongen moeten mooi kunnen uitgroeien en de ouden moeten in de rui die nu natuurlijk hard toeslaat mooie veren kunnen ontwikkelen. Superzachte en mooi gesloten pluim wil ik.

Dus nog 1,5 week heel druk en daarna even een weekje druk met de stamkaarten maken voor de verkoop hier in Noordwolde de zaterdag er op. Alle late jongen van de vliegduiven gaan verkocht worden voor het goede doel en dat is verpleegtehuis Reggersoord te Meppel, en dan voor de bewoners zelf, uitjes en verwenmomenten. Dus komt allen, zaal open 15.00 uur, verkoop 17.00 uur. Iedereen kan komen, de duiven zijn thuis, dus geen smoesjes.

Terug