Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 2E SEPTEMBER
2-9-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

ik krijg veel leuke respons op mijn aangekondigde verkoop voor het goede doel. Op zaterdag 19 September as gaan alle jongen van de vliegduiven verkocht worden in het clubgebouw van pv de Vredesduif te Noordwolde. Aanvang verkoop 17.00 uur, bezichtigen vanaf 15.00 uur. Dan heeft iedereen de tijd om zijn duiven te verzorgen, en is men mooi op tijd weer thuis voor de zaterdagavond.

De jongen groeien als kool, met enkele dagen zal ik ze eens nakijken, kleur, bouw en of er een afvaller tussen zit. Want niet goed genoeg is ruimen hier.

De gehele opbrengst is ten bate van verpleegtehuis Reggersoord te Meppel, waar mijn moeder al ruim drie jaar verblijft. Het gaat niet naar de directie maar naar een pot die ik zelf beheer, voor uitjes voor de oudjes of andere leuke dingen. Dus ik verwacht een grote opkomst, iedereen die het goede doel hoog heeft zitten komt, en bied mee, ik hou u er aan. De prijzen worden niet opgedreven, dus verwacht gewone prijsjes geen internet prijzen !!! Ze worden ingezet op een klein bedrag !

Vanmorgen, woensdag de 2e September de oude duiven weer naar Nijkerk gehad, ze waren weer als een streep thuis, zien er prima uit. De buien onderweg deden ze blijkbaar niets. ongeveer een 80 km door de lucht. De jongen hebben bij huis getraind, 75 minuten aan een stuk, gisteravond ruim 90 minuten aan een stuk vertelde Klaasje. De jongen zijn moeilijk binnen te krijgen, ze worden strakker, de eerste vluchten waren ze zo kaal, maar nu op nest gaat het redelijk goed..

Mijn aangewezen top 5 voor dit weekend is:

1.585 Idelle Duivin

2.603 Irakli Doffer

3.590 Isabella Duivin

4.528 Itamar Doffer

5.516 Ines Duivin  Alle vijf hebben wel iets vechtmachine in zich. Waarschijnlijk gaan er en 20 tal mee, misschien 30 of iets er tussen. Bij de oude duiven gaan er 53 mee, 1 doffer spelen we niet, twee keer gewond geweest.

Om de dag krijgen de duiven Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie, en ze hebben nu al bijna drie weken of zo alle dagen LTW in het drinkwater, alleen bij thuiskomst Electroboost, en zondag tot en met vrijdag LTW LUCHTWEGEN, TRAININGSLUST en WEERSTAND en ze glimmen als paardekeutels in de manenschijn.

Terug