Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG 3 SEPTEMBER
3-9-2015

Goedendag iedereen,

het is nu 13.20 uur op donderdagmiddag. Net gereed met de duiven, vanmorgen de ouden gepakt en weg gehad naar Oldebroek door de lucht 50 km. Het was daar prachtig weer. de duiven waren in 30 minuten weer thuis. Nu om 13.00 uur zitten ze met zijn allen lekker in bad. Ja, ook gewoon met deze temperatuur op donderdag middag. Net iemand op de mail die me vanmorgen niet te pakken kon krijgen, ik had de telefoon doorgezet naar mijn mobiele nummer, maar dat ging niet goed vanmorgen mijn excuus, maar vergeet niet, ik ben nog 10 dagen druk met de eigen duiven.

Vanavond  inzetten voor de midfond jonge duiven, waar we heen gaan weet ik niet. Nog niet gekeken, horen we zaterdagmorgen wel. Wel las ik dat de natour naar Weert gaat ipv Hapert, maakt mij allemaal niets uit.

De duiven staan er goed op, de ouden zijn vrij strak omdat ze zaterdag op jongen van 14 dagen zitten, en omdat ze alle weken nog gespeeld zijn, en in het ritme bliven. Na volgende week zaterdag vallen ze wel kaal, dan laat ik ze niet meer los, en ruien ze na enige dagen of soms weken vanzelf weer lekker. De jongen beginnen nu echt kaal te worden, sommige zijn al over het ergste punt heen, maar de jongen op nest worden nu ook wel erg kaal, ook hier nog drie slagpennen. Nu zullen de jonge duiven toppers echt wel voor me draaien hoor, kan niet anders.

Volgende week morlincourt 430 km geloof ik, waarschijnlijk doe ik een paar mee voor de club anders hebben we te weinig deelnemers, maar voor de meeste jongen is het deze week de laatste vlucht. Ze zitten nog steeds oud en jong op de LTW kruidendrank van BEUTE. de jongen trainen als gekken of ze zijn gewoon gek, ik weet het niet. 1 doffer heeft een beetje pijn in de buik, de 548, hij is er gewoon, traind ook mee, maar een geoefend oog ziet dat hij pijn in zijn buik heeft( niet happy voelen). Die laat ik thuis vanavond denk ik, of hij moet zo mooi aanvoelen..dan is het een aansteller hahaha

de 15-603 Irakli staat 1e Asduif in de club bij de jonge duiven, hij komt uit zoon Vechtmachine x Leah en zijn moeder is een rechtstreekse van Gunter prange uit 2100 x dochter Goudhaantje van Rudi Diels., de 14-711 jaarling doffer komt uit het zelfde koppel.

Ik gok deze week op de 15-587 "Irja" als mijn eerste, ze heeft maar 2 prijsjes op 6 keer mee maar ze doet raar, en blinkt geweldig, vorige week op Quievrain was het mijn 3e duif ( 11e tegen 340 duiven), ze is van beide zijden een kleindochter van Top-Laatje

Terug