Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 5 september 2015

5-9-2015

goedenmorgen iedereen,

Ben net wakker,  08.15 uur kijk naar buiten en het is droog, ik wilde al naar het hok lopen op de ouden te pakken voor een lapvlucht, maar vond en er geen in het hok, ze waren natuurlijk gisteren in de mand gegaan, voor Hapert, Weert, Boxtel. Dus een ochtend rust , de duiven zijn nog niet gelost, gaat misschien vanmiddag worden vertelden ze op de afdeling site. De duiven van vervins zijn reeds terug naar de Nederlandse grens, misschien maar goed, als ze de duiven toch niet lossen in vervins dan naar terug naar Nederland , dan hebben ze de laatste vlucht dit jaar een makkie. Maar aan het weer kunnen we weinig doen he, en veel jongen zouden met een lossing op 350/400 km niet zijn thuisgekomen vandaag, dus beter voor die duiven.

Volgende week gaan de duiven naar morlincourt , maar die van mij waarschijnlijk niet allemaal, de duiven met veren kunnen nog, donderdag in de club liet ik een duifje zien op drie oude pennen, zijn kopje nog redelijk strak omdat hij op jongen zit, maar dat kan deze week zomaar kaal vallen. Wel jammer eigenlijk zo,n zaterdag als vandaag, hier nu buiten 08.45 uur zeer mooi weer, zonnetje er al bij. Hier buiten te zien, kunnen ze nu los, maar onderweg van Boxtel zal het wel minder zijn dan ? Al ben ik nog steeds van mening dat we veel te voorzichtig zijn geworden, vorige weet sprak ik met die twee Arabieren over 1000 km en temperaturen van 35/48 graden...dus waar praten we over. Hier is het veel beter geregeld , lees goed wat ik schrijf, maar zoals vandaag, bewolkt , een bui... Kunnen ze prima los. Maar om iedereen blij te houden wachten ze tot vanmiddag, beter weer op komst, en dat is misschien beter. Succes iedereen vanmiddag .

19 september om 17.00 uur worden alle jongen verkocht van mijn vliegploeg ten bate van verpleegtehuis Reggersoord te Meppel. Al het geld gaat in een pot voor leuke dingen voor deze oudjes. Sommige zien alleen de muren van het verpleegtehuis, al is het in Meppel goed geregeld hoor, maar wat extra leuke dingen hebben deze ouderen verdiend, en u ja u kunt er aan mee helpen, kom 19 september naar noordwolde aan de indusstriestraat zaal open 15.00 uur. Dus u de kwaliteit voor uw kweekhok, uit presterende vliegduiven, en u steunt een goed doel, geen afdracht voor een internet site, en u kunt zien wat u koopt.

Aub geef het door aan uw vrienden, duiven uit vechtmachines, uit rechtstreekse van Eijerkamp, uit rechtstreeks braad de Joode , uit zoon van de super asduif van lorenzo van Russel, uit top duiven van GPS-team , uit de asduif 345, uit de wonderduif  13-353 , uit de Graciano 364 en zijn broer Graciano 365 beide 1e prijswinnaars etc etc

En laat u niet tegenhouden door dure pipa prijzen, hier heeft u er meer dan 10 voor de prijs van 1 daar, 10 x meer kans dus. En u leest vaak over wegvliegers...dit zijn thuiskomers want het zijn vliegduiven die vanaf eind maart al in de mand zijn, en het is nu september en ze zijn nog steeds in de mand, dus haal thuiskom bloed op uw hok, en laat het wegvliegbloed maar voor anderen.

De duiven worden per opbod verkocht, contante betaling, stamboomkaarten er bij en gelijk meenemen, de duiven zijn dan vier weken oud. Later meer, en ps deel dit goede doel ook op uw site, en kom allen, geen smoesjes

Update 10.00 uur, hier is het prachtig weer, hebben we dit seizoen nog niet gehad, we zitten buiten, de zon prikt gewoon in je ogen, geen regen te zien al vanaf wakker worden geweldig weer, en nu zelfs gewoon lekker. Maar dat is zuidwest Drenthe , misschien in Brabant wel regen, maar hier kan alles prima los.

Update 14.15 uur

Alle duiven zijn gelost, die van Boxtel om 13.55 uur en die van Tilburg om 14.10 uur, dus vanaf ongeveer kwart voor vier gaan we opletten, eerst die van Boxtel, dat is 150 km en de jongen vanuit Tilburg en dat is 165 km. We zien het wel straks. Iedereen succes

Straks bezoek van een oud Burgemeester uit Belgie, aardige man, komt zijn duifjeseven laten zien, tegen 17.00 uur zou hij er zijn, dus dan zijn de duiven thuis hoop ik

Update 19.50 uur

Alles zo maar thuis vandaag, begin op beide vluchten met de 1e prijs.

Met de jongen 1,7,8 en misschien wel TT

en met de ouden op de natour 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 ofwel 1 t/m 20 tegen 183 duiven met 53 mee en 44 in de prijzen. 6 liefhebbers er onder door van de 10 dat is wel jammer.

na twee vluchten op de natour de 1e 20 Asduiven

Terug