Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 6 september 2015

6-9-2015

Goedemorgen iedereen,

Gisteren een geweldige duivendag gehad, de wind was ons gunstig, zodra de wind noordwest is moet je er bij zitten, ik zeg dat gewoon, dan heb je aan de andere kant van district 3 geen kans( zuid van Afdeling Friesland). Dus op de jonge duivenvlucht vanuit Tilburg 165 km, jammer genoeg konden we niet lossen op 350 km, maar besloot de afdeling terug te rijden naar de Nederlandse grens. pakten we met Itamar 15-528 de 9e TT en in de club was deze duif de snelste. We hadden 30 mee en pakten 15 prijzen met dus die 9e tegen 11.097 duiven.

Op de natour worden we jammer genoeg ook helemaal in stukken getrokken, de afdeling is in allerlei regio.s , kringen, samenspelen en distrikten, ik kan er geen touw aan vast knopen. Maar voor zover ik zie hadden we in de club de 1e 20 duiven tegen 183 duiven met 53 mee, dus 1 t/m 20. in regio E1 tegen 961 duiven waren we 1,2,3 met 10 bij de eerste 20 en 48 prijzen en in de afdeling groep zuid ofwel District 3 tegen 3426 duiven waren we 5,6,8 en hadden we 50 prijzen van 53 mee.

Maar ik kan me voorstellen dat een buitenstaander er niets meer van snapt, wanneer je op compuclub kijkt bij afdeling Friesland is het nu zoeken geblazen door 50 verschillende kringen, samenspelen, distrikten, rayons en groepen, we lijken wel op andere afdelingen nu... en afdeling Friesland stond altijd bekend om zijn 1 lossing en hupsakee, en makkelijk vinden op compuclub.

Maar was het een hele mooie duivendag? nee, eigenlijk niet, het weer gooide roet in het eten, en ik kan me de mensen met verduistede jongen voorstellen dat die liever 350 km hadden gehad, nu konden de gewone jongen op een nestje ook nog mee komen. Dus een geluk bij een ongeluk voor mij, maar jammer voor de specialisten, dat kan ik me voorstellen. nu was het maar 165 km voor mij en dat kun je moeilijk een TT vlucht jonge duiven noemen, maar het was niet anders.

Bij thuiskomst zat er weer Electroboost in het water, de oude duiven die zeer vlot kwamen( zie uitslag) hadden het zeer druk met het voeren en water geven van de jongen, die zaten toch 28 uur zonder eten, dus die lusten wel een beetje, en met Electroboost door het water waren ze zo weer stil, kropje vol, stonden bijna op barsten.

De jongen kwamen ook heel vlot, vrij snel alles terug, geen verliezen vandaag, 83 mee totaal en 83 thuis op natour en jonge duivenvlucht samen

En natuurlijk verspeelde de duiven ruim tijd door de harde wind, en had er veel meer ingezeten, maar dat is bij iedereen zo, met twee eersten in de club en TT ben ik super blij natuurlijk.

Vanaf vandaag weer LTW in het water, dat gaat er nu weer in tot vrijdagavond, gaat mega goed blijkt, ik deed het altijd al met Prange Suppe op de natour, gewoon iedere dag en nu met LTW Luchtwegen, Trainingslust en Weerstand.

Gisteren in de club wel enige niet blije gezichten, op de natour 10 liefhebbers mee en er 6 onderdoor, dus maar 4 in de punten, je rijd er ook mee zeggen ze dan..maar 2 van de 3 anderen in de punten doen dat ook, het is eigen keuze, ik rij op de natour, dat weet iedereen, wel tot 80 km. Maar heb een grote bus en neem graag voor iedereen mee, maar ze moeten er wel wat voor doen, ze voor dat ik weg ga in de auto zetten, of de avond ervoor, of onderweg bij Steenwijk of zo de duiven inladen, maar dat doen ze niet. Klaag dan ook niet dat die Beute dat wel doet, ze gezond heeft, op jongen die hij verkoopt voor het goede doel en daarom een beetje extra werk verzet, ook ik ben blij dat dit de laatste week is, maar ik wil afscheid nemen van 2015 in stijl, en dan staat er dus nog een week druk op de ketel.

Als de wind volgende week weer zuidoost is, zijn de mannen aan de andere kant van de afdeling groep zuid, district 3 groep blauw en groen etc etc weer blij, maar in de club blijft het ongeveer het zelfde, ik rijd, wil voor iedereen meenemen, kostenloos, maar zelf ook wat voor doen...achter in mijn auto zetten, of klaar zetten voor aan de weg, Het komt je niet aanwaaien

Maar nogmaals, hier in Wilhelminaoord had ik dit maal het geluk, korte afstand, droog, en de wind zeer gunstig, en dat mag je best zeggen

Terug