Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 8 september 2015

8-9-2015

Goedenmiddag iedereen,

Het is weer dinsdag, een geweldige dag voor mij, want hierna begint het weekend. Omdat ik natuurlijk op zondag, maandag en dinsdag werk op het tankstation te Steenwijk, zie ik de woensdag maar vast als weekend.

Vanmorgen een fanatieke jongeling van Urk gehad, hij had 15 jonge duiven bij hem en vier duifjes van 2014. Bij de jongen van 2015 zaten enkele zeer knappen moet ik zeggen, komt wel goed met deze man. Hij laat zijn duifjes nu drie jaar selecteren en vind het leuk en het klopt vertelde hij, en dat horen we graag. Er was een jonge doffer bij die zeer geschikt lijkt voor de dagfond, maar nu als jong speelde hij nog niet goed. Ik hoop dat ik hem overtuigd heb om de doffer aan te houden en in 2016 op de dagfond te spelen.

De jonge duiven vlogen goed vanmorgen, al zie je natuurlijk wel dat ook zij blij zijn dat het voorbij is, de spanning is er af. Al hebben sommige nog een jong( de 15-528 zelfs een jong van vijf weken oud achter hem aan te lopen), je ziet dat ze klaar voor de winterrust zijn. Mijn jonge duiven zijn natuurlijk alle vluchten meegeweest inclusief de africhting vluchten van de afdeling. Dus nu op 8 september hebben ze het wel gezien, de fut is er uit. Maar ze kunnen nog èèn weekend mee, dan hebben ze echt vakantie.

De oude duiven hebben vanmorgen hun laatste vrije vlucht gehad, morgen en donderdag gaan ze in de mand voor een training of lapvlucht en vrijdagavond nog een keer in de mand. Op de dagen dat ze weggebracht worden laat ik ze niet meer bij huis trainen. Op woensdag krijgen ze 80 km dat is bij Nijkerk en op donderdag soms 50 bij Oldebroek maar is het mooi weer dan nomaals 80 km. En die 80 km is vluchtlijn, over de weg is het ruim verder.

Morgen, woensdag gaan Hussain en Hussain waarschijnlijk even mee naar Nijkerk, ze vinden het leuk om mee te maken, ik vertelde ze twee weken geleden hoe snel mijn duiven van de loplaats vertrokken, en dat wilden ze wel eens zien, zonder een slag draaien rechtdoor vliegen.

Ik hoor u denken: Hussain en Hussain, zijn die er nu nog? dat waren toch die twee arabieren? ja dat klopt, ik had een gedeelte van hun twee weken duiventrip in Europ gepland, en de eerste en laatste dag wilden ze bij mij kijken om te leren vertelden ze. Prima toch. Dus morgenvroeg moeten ze zich melden op de carpole plaats waar ik Willem oppik, als ze er wakker konden worden , zouden ze er ook staan vertelden ze, ze rijden dan mee, hup naar Nijkerk, naar losplaats de Keutel plus.

Klaasje roept de duiven wel binnen, voer en water staat gereed, en zodra wij terug zijn, zitten de duiven al lang en breed weer in het hok.

De woensdag middag , hebben we ook al vol, twee liefhebbers uit Zwaagwesteinde komen hun duiven laten selecteren, of koppelen op papier, ik weet het niet precies.En daar kunnen Hussain en Hussain mooi bij kijken en misschien wat leren.

Op zaterdag de 19e september worden dus mijn late jongen verkocht voor het goede doel, verpleegtehuis Reggersoord te Meppel. Kijk, we zitten met veel goede doelen, we kunnen ons geld overal heen sturen of aan uitgeven, maar onze eigen ouderen hebben soms niets. Die zitten in het verpleegtehuis en er is geen geld voor een uitje of een mooi optreden van een zanger of andere artiest. Gewoon leuke dingen zijn er niet veel. En vooral wanneer ze eens een paar dagen weg willen op vakantie moeten ze een deel zelf betalen.....en dat hebben niet alle ouderen. Daarom verkoop ik de late jongen uit alle vliegers voor dit doel.

En verwacht geen dure verkooplijsten, geen internet verkoop, nee gewoon een gezellige zaal verkoop waar u duiven kunt kopen per opbod. We beginnen met een klein bedrag, voor iedereen te betalen. En we zien wel hoe het loopt. De duiven zitten in kooitjes, de stamkaarten hangen er bij, de verkoopleider praat het èèn en ander aan elkaar en u bied mee als u een duif wil hebben of gewoon het goede doel wil steunen.

Van alle vliegers worden dus de jongen verkocht, mits ze me aanstaan. Wanneer er een jonge duif niet mooi genoeg is gaat hij niet in de verkoop. Maar afgelopen zaterdag heb ik ze nog bekeken en waren ze geweldig

zaterdag 19 september in het clubgebouw van pv de vredesduif te Noordwolde aan de industiestraat ( naast de brandweer) aanvang verkoop 17.00 uur, zaal open 15.00 uur. vertel het al uw duivenvrienden, uw duiventoekomst begint op zaterdag 19 september, late jongen uit de vliegers, dus komt allen en neem contant geld mee.

Terug