Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 12E
12-9-2015

Goedemorgen iedereen,

zeer slecht geslapen, spanning voor de laatste vlucht van het seizoen. De duiven in Reims worden gelost om 08.45 uur, ik verwacht ruim 5 uurtjes vliegen, dus gok op aankomst rond 14.05/14.20 uur. Misschien gaan ze wel veel sneller dan zou het mee vallen. de afstand is 430 km.

De duiven in Sittard zullen gelost worden rond 10,.00 uur denk ik, al had het van mij nu ook gemogen hoor, zelfde tijd 08.45 uur. Maar ongeveer 10.00 uur denk ik zal het worden.

Op Reims waren 222 duiven gezet waaronder 30 van mij, ik gokte op droog weer, sommige hadden nog drie pennen, maar sommige ook een volle vleugel, bij een aantal koppels heb ik het jong vier maal verkleind. ( nu is alles weggepakt en omgeruimd)

Op Sittard zijn 52 duiven mee, 1 minder als vorige week, de 14-824 Halle Berry met twee eerste prijzen bleef achter afgelopen woensdag van Nijkerk, haar doffer Helias 14-473 van Lorenzo van Russel moet nu zelf voor de twee jongen zorgen. In de club hadden we voor Sittard 9 volle boxen van 25 stuks dus 225 plus nog een extra mand met ongeveer 18 stuks. Veel invliegers, voor de punten maar ongeveer 160 duiven

De stand asduiven Natour zal wel aardig goed gaan vandaag denk en hoop ik, de stand was 1 t/m 21 voor Beute & zn, en er zullen vast enkelen vandaag wederom op tijd zijn om dit niet uit handen te geven 1 t/m 21 blijft natuurlijk niet, daar komen wel anderen tussen hoor. Bij de jongen staan we op plaats 1 en 2, de eerste heeft beetje een voorsprong, dus hoop dat ook hij de 15-603 vandaag in de punten vliegt, dan blijft hij 1e. Vorig jaar heb ik de Asduif tot Morlincourt niet meer gespeelt en werd hij ingehaald, dat doe ik niet meer, wanneer ze hem verslaan, prima, maar wel mee doen, en hem de kans geven. En nu met het waarschijnlijk droge weer tot aankomst maakt hij nog kans ook. Deze 603 is een jonge doffer uit First One een zoon Vechtmachine x Leah en de moeder is van Gunter Prange uit 2100 x dochter Goudhaantje van Rudi Diels, dus het beste wat er op dit ogenblik te vinden is, deze 603 gaat volgend seizoen, als hij vandaag terug komt op de 15-590 die 2e Asduif Staat, deze komt uit De sprinter x Mastermind, deze 590 is weer zusje van de 9e TT van vorige week de 528. Ze zijn nog niet eens thuis, moeten nog 400 km vliegen en ik ben al aan het denken aan volgend seizoen.

Gisteren nog een gesprek gehad, wat heftig was, met vriend Jaap Bakker, hij ging er nu twee keer onderdoor, het ging over dat hij op vakantie ging, zijn jongen dan niet speelde, pas op de natour, meer dan 50% kwijt was, en ik zei, dat gebeurde mij niet, ik ga echt niet op vakantie in het seizoen, ben veel te fanatiek. En donderdag had ik eigenlijk een crematie van een tante, waar ik niet al te veel contact mee had trouwens, Klaasje ging heen met mijn moeder natuurlijk, maar ik niet, ik zat in het hok in te manden voor Reims. Hij kon zich dat dat niet voorstellen, dat alles opzij ging voor de duiven, iedereen mag doen wat hij wil doen, en bij mij komen de duiven in de meeste gevallen op de eerste plaats. Dus vakantie: niet, familie-zaken: alleen in uiterste nood, maar een vlucht er voor laten schieten doe ik niet, al had Willem ze moeten inmanden, inmanden doe ik. Mijn excuus vast als u me te hard vind, of te fanatiek. Ik kreeg ook op mijn brood dat ik ze twee keer in de week weg bracht, dat drie andere leden in onze club dat ook doen, hoorde ik niet, en dat iedereen ze aan mij mee kan geven hoorde ik ook niet. Maar ik ben tot de laatste vlucht met de duiven bezig, net zo fanatiek als eind Maart, April of Juni. En dat er dan 6 van de 10 leden vorige week onderdoor ging, kan ik niets aan doen. Mijn systeem is wegbrengen, op jongen, en de lampen aan. Vanaf vandaag is het over, nu is er rust in de tent

later meer, ik ga nu het water klaar maken, Electroboost er in, heet water er op, 30 seconden laten oplossen en dan aanvullen met koud water, en gelijk in het hok zetten dan staat het maar vast gereed. Elco komt zo nog even schoonmaken, als ze dan komen staat alles klaar. inclusie de twee lokkers met geknipte laatste pennen, die twee moeten proberen de natour duiven naar beneden te krijgen.

Update 15.10 uur

Beide vluchten gingen goed, op de natour de eerste prijs 14-1443840 Hoboken, ook een mooie vroege aan deze zijde van de afdeling. De eerste jonge duif was de 3e gemelde in het inkorfcentrum het was gelijk de Asduif 15-603 dus dat pakken ze hem niet af. en onze 4e jonge duif was de aangewezen, de jongen komen gestaag thuis, natuurlijk niet zo vlot, waarschijnlijk maken we vandaag niet zoveel prijzen met de jongen, 30 mee. om 17.00 klokafslaan, dan zien we wel.

Terug