Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 17E
17-9-2015

goedendag iedereen

Veel vragen naar het telefoonnummer van de hokkenkenner. Er blijken toch heel veel mensen te zijn die eens een hokken kenner op bezoek willen hebben of er gewoon eens met hem over willen praten. Dus schrijf het even op, dan heeft u het maar : 0615626028 

Gisteren bezoek gehad van duivenvrienden, de gehele ochtend weer lekker gebabbeld over duiven, er is weinig mooiers toch.

Hier gaan de voorbereidingen voor de verkoop van as zaterdag voorspoedig , stambomen gereed, kaartje er op, stempeltje er op. 

Niet alle jongen worden zomaar verkocht trouwens, een paar vond ik vanmorgen niet mooi genoeg en zijn verwijderd , het zullen ongeveer 40 gaan worden. U weet dat ik er altijd zelf achter sta, als ik een duif weggeef of verkoop, zo ook met deze jonge duiven. Het is wel voor het goede doel maar u heeft niets aan een matig jong. Dus niet goed genoeg van bouw, is ruimen, ook nu. U moet vol vertrouwen een duif kunnen kopen zaterdag. En vanaf vandaag hebben ze BS in het water van dokter de Weerd, dan weten we ook zeker dat ze geelvrij bij de koper in het komen.

En? Heeft u nu al even gekeken op de site van combinatie van der stouwe Douna ? Wel even doen he www.vanderstouwe-douna.nl groetjes en tot zaterdag.

Ps straks nog even naar de Groot te S,heerenbroek tussen Zwolle en Kampen, weer even een bestelling brengen. Veel liefhebbers gebruiken de beute producten natuurlijk ook in de rui, dus dat gaat bij de kampioenen gewoon door. 

Welk voer gebruik ik nu in de rui?  op dit ogenblik maak ik alles op, vliegvoer, kweekvoer, super energie, pinda,s alles , zelf de zak hennep word mee gevoerd. Wanneer alles op is ga ik over op een goede zak rui, ik kies voor Byers premium Rui, een prachtige zak voer voor een gewone prijs.

Maar ik neem ook wel eens een zak matador mee wanneer ik bij Dick vogelzang ben, ook mooi voer. Ken u die reclame op tv van die twee kinderen met een blindoek voor? ze testen twee soorten ketchup, lekker, draaien dan om en zeggen: ook lekker.

Zo is het ook met voer, als u nu Versele, Matador, Garvo, vanrobays of Beyers neemt, allemaal lekker. U mag ze van mij zelfs allemaal mengen..

Net: 11.00 uur, de vliegduiven wederom voer gegeven, de meeste jongen lopen al op de grond, goed voeren, ze hebben BS van de Weerd door het water. De jongen nu ook ( die gespeelt zijn tot Reims), als ze dan zondag bij elkaar gaan zit alles schoon.

Vanmiddag dus even naar de Groot en waarschijnlijk even naar Kuipers Houthandel te Steenwijk, Henk van der Linde daar heeft vast wel een plekje bij het sloophout voor al die pallets die hier staan, Wanneer Beute producten komen staat het op pallets, maar ze nemen de ouden nooit mee, ik geef ze maar af voor sloophout. Bent u al eens bij Kuipers Houthandel geweest? heel nederland en Belgie haalt daar nu mooie manden, broedbakken, loketkasten etc, Elke keer als ik aan kom is er wel een duivenmelker, mooi toch. Vooral omdat Henk zelf ook melker is, hij weet wat een liefhebber wil.

 

Terug