Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 18 september 2015

18-9-2015

Goedendag iedereen,

vanmorgen weer gezellig druk, Michel de Block en  Ali  Kodar uit aalsmeer waren op bezoek met wat duiven, was weer beregezellig jongens bedankt.

Even later kwamen de mannen uit Hellevoetssluis de eieren halen van de kwekers, 17 koppels kregen ze mee, gratis en voor niets. Ik had Jochem de Jong en Cor van Keppel de eieren van de vliegduiven belooft, maar het kwam beter uit met de eieren van de kwekers. Dus vanmorgen alle eitjes gepakt, in een emmertje met hennep, en hup mee naar Hellevoet.

Vorig jaar in Zuidland, geloof ik was het dat de kwaliteit wat tegen viel, Jochem zei, help me dan eens aan wat van jou, dus afgesproken alle eitjes van de vliegers. Nu willen ze de eieren van dit jaar en volgend jaar ( gelijk besproken) gaan verdelen in de club, of in ieder geval het Beute soort wat gaan verdelen de komende jaren. Misschien gaat het niets worden, maar misschien hebben ze geluk.

Bij die 34 eitjes zit vast wel een knappe.

De duivin( 13- Mastermind Rechtstreeks Verkerk) waar mijn twee super jongen 590 en 528 uit komen gaat volgend jaar weer naar Herman Gaal, zijn 168 met diverse eersten komt uit de zelfde duivin. De twee eerste eitjes zijn voor mij, en dan twee ronden voor hem.

En morgen, maar dat weet u worden alle jongen van de vliegers verkocht tbv het Goede doel verpleegtehuis Reggersoord te Meppel. Aanvang 17.00 uur, zaal open 15.00 uur. Komt allen. Ongeveer 40 jongen. we beginnen met een openingsbod van 30,00 en gaan dan met 10,00 omhoog tot 100,00 en dan met 25,00 omhoog.

Terug