Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 3 november 2015

3-11-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen

Vanmorgen schitterende duiven gezien van Piet van Vliet uit Vuren, hij had twee doffer van 2012 , prachtige duiven. En Liefhebbers uit Muntendam hadden enkele rechtstreekse Verbree duiven mee, hun vier beste kweekdoffers. Dus weinig duifjes gezien vanmorgen maar hele fijne.

De kwekers zijn hier nu strak, ze kweken zo,n negen maanden per jaar , dus ze moeten super in orde zijn wil het lukken, en gezond zijn ze. Geweldig geweldig. Net liet ik Fighting Fedde en de 343 ( beide 2013) even zien aan de mannen... foei foei. Wat worden ze mooi. De armpjes zo kort dat ze bijna geen armpjes hebben, de spieren zo trillen..geweldig.

En mooi te zien dat ook Embregts Theunis de duiven op de hand selecteerde, ze kijken bij het enten, of opleren naar de bouw en pakken dan de minsten er uit. Dat is ook de goeie weg denk ik, ze spelen geweldig, dit jaar een keer 1 t/m 5 gefoof ik van de gehele afdeling, en dat kan met supers. Natuurlijk moet dan de wind mee zitten en de duiven gezond zijn. Ik wil er toch nog eens kijken, zo op de film ziet het er fantastisch uit. Naar ogen kijken ze niet echt, maar bij aankopen van een nieuwe duif zullen ze geen bleekoog pakken, dus iets naar oogjes toch.

En wat ik opvallend vond aan de film, en dat zie ik bij meer jonge duiven mensen, de eerste vluchten bij thuiskomst gelijk iets tegen coli in het water, later gaan ze over op BS van de weerd. Bij thuiskomst eerst wat druivensuiker en daarna de colikuur of BS. En de vier entingen vond ik opvallend, paramixo, Herpes, Paratifus. En dan de kuur met Trimsulfa met daarna nog baytrill, zwaar. maar ze vliegen dat het knetterde dus systeem is goed.

En hun eigen voer, eiwitarm, dan de laatste dagen wat energie bij voeren en Olympic MG Mix over het voer op Dinsdag. Goed systeem dus, dat blijkt aan de prestaties wel. Dat Champion voer ga ik bekijken, te koop bij Wagemakers !

Terug