Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 8 november 2015

8-11-2015

Goedendag iedereen,

net terug van een paar dagen Belgie, rondstruinen in de omgeving Baasrode Dendermonde, geweldige ontvangst gehad in www.Casacava.eu waar we twee nachten verbleven.

Luc de Schrijver uit Baasrode had de algehele leiding. Weer van veel liefhebbers al hun duiven mogen bekijken, van Quievrain en Noyon spelers tot Barcelona mannen, en soms zelfs van èèn liefhebber door elkaar. De liefhebbersw vonden het geweldig, dat ik binnen twee seconden een oordeel gaf over de duif, met beschrijving wat voor duif het was, Vitesse, halve fond, grote halve fond of fond( 1000 km). Door de ervaring die je krijgt zie je dat in 2 seconden, bij het aanpakken reeds. Iets moeilijker is het wanneer het samengestelde duiven zijn, dus wanneer in de stamboom van een maraton duif een vitesse duif gekweekt is. Ook dat kunnen we dat wel aardig herkennen. De top spelers hadden hun duiven super in orde, en jammer maar er waren ook liefhebbers die ze te mager hadden, of zelfs vies. Tijdens de keuring proberen we dat op een rijtje te zetten, en hun op het goede spoor te brengen. We hadden ruim de tijd, en de cafebaas van Cafe Polderhof aan de broekkantstraat 71 had voor eten en drinken gezorgd.

Voor ons vertrek hadden we gehoopt om een doffer te vinden die we we mee naar Wilhelminaoord konden nemen, er waren enkelen die ons zeer goed aanstonden en èèn in het bijzonder het was een doffer van Koen Carmeliet de 10-732. Tijdens de keuring zei ik: Koen, deze mag wel mee naar Wilhelminaoord voor samenkweek, en de doffer zat al in het mandje voor ons. een geweldige geste, want verkopen doet Koen niet. Vorig jaar probeerden we Lieveke los te peuteren bij deze speler, maar voor geen prijs te koop, mee voor samenkweek mocht wel en tegen de Vechtmachine en Paparazzi hebben we er schitterende jongen van.

Aardig om te zien en horen was dat de liefhebbers die nu voor de derde keer kwamen om hun duiven te laten beoordelen zoveel beter zijn gaan spelen, en degene die ook nog eens het Beute Systeem qua producten zijn gaan volgen hebben heel best gepakt, de liefhebbers rond hun zien dat ook, nu moesten we reeds twee dagen plannen. En dat voor rappe mannen maar zeker ook de fond liefhebbers, bij de fond komt het meer aan op uiterlijke kenmerken. Hoe langer vliegen tijdens de wedvluchten hoe belangrijker de bouw van een duif.

Wat enorm opviel was dat de liefhebbers die Beute producten gaven hun duiven zo extreem zacht hadden, zijdezacht. Steeds de compinatie van producten. LTW, Olympic MG Mix met lecithine lie en sommige hadden als kuur de Colicontrol gegeven. Duiven waren als fluweel, en de andere liefhebbers die nieuw waren, zagen en voelden dat ook.

Natuurlijk waren ook hier in Baasrode meer matig gebouwde duiven dan goed gebouwde. De slechtst gebouwde duif van de twee dagen was een duif uit Friesland Nederland, dat was jammer. De duif was zo ongelofelijk slecht dat een vijf nog te hoog was, en de liefhebber vertelde van wie, ik heb hem verteld dat het een super speler is, en dat hij de duif vast mag ruilen, gewoon even de mond gunnen. Komt goed.

Ik las gisteren in het spoor der kampioenen dat het blad Topwings er mee stopt, ik had het een beetje zien aankomen, jammer, was mooi blad, en gelukkig gaan de topmannen mee naar het spoor.

Terug