Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 12E
12-11-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteren kwam er een berichtje van groot kampioen uit zuid Nederland, ik ken hem al jaren, zeer succesvol speler geweest. maar afgelopen jaren raakt hij achterop. En van bekenden gehoord die het gedaan hadden, mailde hij me ook eens. "Gert Jan, na veel liefhebbers te hebben gezien en gesproken die met sprongen vooruit zijn gegaan of zelfs helemaal terug gekomen aan de top, wil ik het ook eens proberen, wil je mijn kweek en vlieg ploeg selecteren en koppelen?" En dat is nog steeds het mooiste op èèn na wat er is, iemand proberen te helpen. Natuurlijk kan deze kampioen het zelf, is niet voor niets groot speler , maar hij is "bedrijfsblind" geworden op eigen hok. Hij weet wat ze gedaan hebben, waar ze uitkomen en heeft met bepaalde duiven een band. Ik heb dat allemaal niet, ik pak gewoon een duif beet, en geef na beoordeling een 5 t/m 8,5 , en de duiven die mij aanstaan koppel ik. Ik weet niets van prestaties, of aangekocht voor € 5000 ? ik weet niets, alleen of de duif goed of slecht van bouw is. En dan koppelen op gevoel, en dat lukt soms, het koppel wat bij Koopman zit van Halman heb ik ook voorgesteld als koppel, en dat dan Miss Overegge er uit komt, tja dat is dan leuk. Maar misschien had Halman dit koppel ook wel in gedachte, je weet het niet he. Maar altijd heel leuk dat er topduiven komen uit geselecteerde en gekoppelde duiven op een ander hok. Twee jaar geleden nog de winnaar One Milion Dollar race, ook uit zo,n koppel. Maar het gaat ook vaak genoeg fout hoor, dan kweken ze er prachtige duiven van, met een iq van een parkiet. Maar, en daar kan ik niet omheen, het lukt wel regelmatig. Ach, en dat dan de liefhebbers hun Olympiade duif of nationaal kampioen zelf gekweekt hebben, ja dat is ook zo. Ik heb ze niet in de broedbak gezet, alleen op papier. Toen ik de Triller en Vanity uitzocht bij Eierkamp en Koopman, en speciaal uitzocht om tegen elkaar te gaan, had ik gehoopt op een topper natuurlijk, maar dat de Vechtmachine hun eerste zoon zo,n impact zou hebben, dat kun je alleen maar hopen. En komt minder vaak voor dan slechten kweken hoor. :)

Het seizoen 2016 moet bij mij een sprong voorwaarts zijn, 2015 begon met vlagen goed, en eindigde super, maar met veel te veel duiven, twee hokken, vier ploegen en aangehoude duiven die er eigenlijk uit moesten, was het gemiddeld matig. Maar dat de richting goed is zagen we aan de zes( 6) duivinnen en drie doffers(3) van 2013 allemaal goed tot heel goed, en allemaal een eerste , kampioenschap of ander goed resultaat..

Nu 2016 gaan we terug naar maximaal zo,n 50 vliegduiven( dubbel weduwschap) oude en jaarlingen samen, en weer terug naar 1 hok, het oude Arnold Beute hok, waar alles op gewonnen is. Nationale Asduif, Olympiade duiven, Europa.s beste duif, heel veel eersten, en veel Teleteksten. En dan praat ik niet over vroeger, nee over de laatste zes (6) seizoenen

later meer

Terug