Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 16 november 2015

16-11-2015

Goedendag iedereen,

wat worden de duiven mooi he, ze zijn door de rui, de kwekers en de vliegers, alles is nu gereed. Hier en daar vinden we nog een staart of broekpen maar dat is heel goed, staartpennen moeten allemaal geruid worden en broekpennen zoveel mogelijk.

Vanmorgen een Duitse bezoeker gehad uit omgeving Papenburg, geweldige resultaten de laatste jaren. ik heb hem gevraagt om een 25 jongen uit zijn vaaltjes, voor de club, dan kunnen we eens een Duitser kampioenschap houden in plaats van Belgen competitie.

Vanmorgen belde de heer de Cru uit Belgie nog even, ze waren erg blij met de beoordeling en vooral dat ik de Eijerkamp duif van Johan de Langhe zo mooi vond, deze duivin van 2010 is een plaatje.

Alle duiven weer in bad gezeten vanmorgen, tussen de bedrijven door.

De voorzitter van de afdeling belde afgelopen week of ik voor wat "roering" wilde zorgen op de friesche kampioenendag op 12 December, overdag ben ik in Oldenzaal en daarna misschien nog even bij de afdeling dus.Maar of het een goed plan is? de voorzitter is een polderjongen en ik een Drenth en in Friesland valt dat over het algemeen niet zo goed, dus ik denk er toch nog even over na.

Later meer, eerst even eten

Terug