Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 25E
25-11-2015

goedendag vrienden en vriendinnen

Een lekker rustige dat vandaag en morgen nog rustiger, de bezoekers hebben afgezegd door een ongeluk, kan gebeuren. Wel fijn eigenlijk, gewoon een dagje niets doen. Niet fijn dat deze sportvriend een ongeluk had, begrijp me niet verkeerd maar het gevolg is een dagje vrij en dat is wel lekker.

Al een paar dagen zit ik niet zo lekker in mijn vel, afgelopen vrijdag het overleden van Rein Gaal, het drukke weekend bracht vreugde en plezier maar ook weer spanning. En nu de laatste dagen weer van die nare voorvalletjes , een liefhebber belde voor een bon voor zijn club en ik vertelde hem dat ik geen bonnen meer gaf, ja toen was ik weer de klootzak. En een probleem met een Belgische verkoper van Beute producten, die besteld, de producten gaan op de post, hij betaald alles tot zo ver gaat alles goed. Maar nu vanmorgen was het pakje nog niet gearriveerd , dus track and trace gebruikt, pakje staat in belgie , maar zal door vertraging bij de Belgische post( pakjes ivm terrorisme ) , nog niet bezorgt , tja en u raad het al he, het is weer mijn schuld, ik heb het gedaan, niet voor rede vatbaar. Dus deze firma krijgt echt nooit weer een pakje, echt helemaal niets. Hij besteld de beute producten maar via iemand anders, maar ik denk er zelfs aan om helemaal met hem te stoppen.

En dan weer zo,n berichtje via Facebook dat ik een oetlul ben, omdat ik nog geen antwoord had gegeven op zijn mail...... De mail was van gister !!!! Avond, en dan om 12.00 nog niet gereageerd ja dan ben je een oetlul 

Afgelopen weekend kwam er een berichtje van een duif van 2009 die opgevangen was de 366 staat op mijn naam, maar weet niet of ik hem weggegeven heb of dat hij achtergebleven is ooit. 

Heb ik eens eerder gehad, een liefhebber omgeving Wijhe krijgt een duif van mij ( 1995) , ik hou niet bij wie allemaal gratis duiven krijgt, een paar jaar later krijg ik een telefoontje de duif is opgevangen, geen idee van wilde duif is, maar ik haal hem natuurlijk anders gaat hij naar de dodencel. Ik hoor niets, dus de duif blijft jaren mijn gast.

Een twee jaar geleden ben ik weer in die club, de jongeling spreekt mij aan, weet u nog dat ik in 1995 een duif van u kreeg? Een rode. Het kwartje viel, ahaaaa dus die was van jou, ik had geen idee, waarom belde je niet dan toen de duif wegvloog, dan had ik hem terug kunnen bezorgen de doffer heeft ruim 10 jaar bij mij gezeten te wachten op jou, heb hem zelfs genoemd in mijn column. 

Enkele weken geleden komt er een man met duiven, neemt een andere liefhebber mee, en wat blijkt, dit is de vader van de jongeling van de duif. Komt de duif van 1995 weer ter sprake , twee dagen later een nare brief op de mat... Waarin u raad het al, mijn schuld, dat ik van al die tientallen gratis weggegeven duiven niet precies bij hou wie wat krijgt. En dat ik een ....... Ben. Zeer nare brief

Staan afgelopen weekend die vader en zoon bij de stand, even verhaal halen. toen sloot ik zo uit mijn slof, geef ik tientallen duiven gratis weg, help vele liefhebbers, heb mensen aan de top geholpen, heb mensen hun baan bezorgt, hun toekomst , is een dag ervoor mijn beste vriend overleden en dan komt zo,n man nog even verhaal halen over een gratis duif, van 20 jaar geleden, die ik verzorgt heb omdat ik de eigenaar niet achterhalen kon, en wat denk je, allemaal mijn schuld. Ik heb alle frustratie van jaren laten gaan, ik heb die vader en zoon uitgescholden en uitgekafferd . Moest niet gebeuren, maar het kwam er uit.

Al die frustratie van jaren mensen helpen, en dan toch al die narigheid kwamen naar boven, en deze simpele liefhebber met zijn zoon moesten het bekopen. Maar ze hebben 1 ding wel bereikt, helpen of schenken in wat voor manier ook, dat die ik niet meer. Ik was al steeds meer bezig voor me zelf te kiezen, maar ze hebben het versneld. 

 

Terug