Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 26 november 2015

26-11-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Net even een rondje door de hokken gedaan, ze zien er geweldig uit min 1 doffer op het vlieghok, die is wat mager, heeft buikpijn, kraak witte neus en toch, je ziet het, buikpijn, ff in de gaten houden.

Vandaag zouden twee Friesen aan komen, komen niet, fiets ongeluk gehad, jammer maar kan met het voorstellen, maken even nieuwe afspraak voor eind 2016, zijn ze een jaar verder.

De kwekers zijn er helemaal klaar voor, de vliegers ook trouwens, natuurlijk helemaal door de rui en geweldig mooi, maar ik koppel nog niet, zal nog dag of 10 duren denk ik.

Overdag is het licht aan, van 08.00 tot 16.00 uur nu.

Afgelopen weekend enkele kanonnen laten schrikken, ik vroeg hen hoe het "dubbel lichten" beviel..... Tja, ze konden gezien hun uitslagen op de dagfond niet anders zeggen dan Ja, goed. Maar u kent ze he, vertellen ze heus niet in een reportage, daar doen ze niets en geven ze niets. Tegen de vluchten kom ik er op terug, we moeten elkaar verslaan met betere duiven niet met geheimpjes.

Ook over het jonge duiven systeem van enkelen zal ik terug komen, de èèn gebruikt dexamethasone in de voorberreiding op het seizoen, daarna natuurlijk niet meer en de ander trekt de eerste 3 of 4 slagpennen, ook dit zal ik later uitleggen.

Het gebeurt, nog steeds, maar in reportages of op een forum doen ze of ze het niet kennen.

Net als de plus oog x minoog theorie( bij perfect gebouwde duiven), kennen ze niet, doen ze niet en geloven ze niet, raar wel dat op hun kweekhok in iedere "kweekbox" een plus en een min zit.... Tja niet overal, ze hebben natuurlijk ook duiven voor de verkoop, dan zeg je gewoon dat je nooit naar bouw en ogen kijkt.

En let op verkopingen op internet, soms zijn foto,s mooier dan in werkelijkheid, photoshop, kleurtje er bij, oogjes wat mooier en iets naar voren en de prijs is zomaar 250 euro meer

Vandaag gaan 3 doffers naar Herman Gaal, de 611 ( de vader van zijn 168), een doffer van 2005 en 1 van 2009, de twee laatsten zijn ook nieuw voor mij, maar Herman heeft er baat bij denk ik.

Straks ook even naar Dick Vogelzang te Staphorst, even voer halen ( 10 zakken beyers)

En nu ( 11.15 uur) maar weer even naar het postkantoor, diverse pakjes, voor liefhebbers die super aan de kweek beginnen willen. Veel Olympic MG Mix en de nieuwe Clean Balance, de eerste ( MG Mix) door de super resultaten natuurlijk en mede door de film van Embregts Teunis.

Vanavond snel even de film van Braspenning senior en junior bekijken. En van Marco Braspenning ga ik volgend seizoen wat jongen spelen.

Later meer

Terug