Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 8E
8-12-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

gisteravond heb ik alles gekoppeld , de vliegers maar dus ook de kwekers.

Veel jonge duiven in het kweekhok, ik had niet goed gekeken, bij de kwekers kwam ik een duivin te kort maar op papier had ik juist twee doffers over. De doffer van H van der Linde en die van Maarten Hakvoort had ik nog niet in de computer gezet.

Dus uiteindelijk geen duivin over maar juist 1 te kort. Had net een zus van de Vechtmachine, een kleindochter Vechtmachine en de rechtstreekse Verkerk weer naar Herman Gaal gebracht. Kwam ik zelf 1 tekort. Maar gelukkig had ik nog een mooie kleindochter van de Harry in het reserve hok, deze duivin is een rechtstreekse van Hans en Evert Jan Eijerkamp 14-947, deze was erg gewond geweest afgelopen seizoen en weer helemaal opgelapt door Peet Solleveld. Dus vanaf de reserve bank naar het kweekhok, dat is hier een mega sprong. Ik had ook een doffer kunnen opruimen, maar welke? ik had er net ook nog drie weggebracht naar Herman. Dus al met al een slechte boekhouding hahaha

Vanmiddag alles reeds los gelaten en tabakstelen in de pannen gedaan.

Vanmorgen heel goede duiven gezien van Chris en Kenneth Heere, ook hier pak je de toppers er redelijk gemakkelijk uit, al was de gemiddelde kwaliteit wel heel erg hoog. Ik geloof dat ze beide 1 soepkip hadden, de rest was bruikbaar, goed of heel goed.

Afgelopen vrijdag avond een groot feest gehad op Urk, was weer super georganiseerd door de plaatselijke club. Aan het eind van de avond werden de generalen of zo opgeroepen voor de groepsfoto, ik bleef zitten. Moest ik er ook bij op, met bokaal in de handen. Had ik geen rekening mee gehouden, ik zag de toppers gebroeders Homma, van der Stouwe Douna, Wim van Dijk etc in de zaal zitten, en ik moest op de foto, dan viel het jaar toch niet echt tegen ;)

Later

 

 

Terug