Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 9E
9-12-2015

Goedendag iedereen

Vanmorgen om 07.30 stond Herman Calon uit Hoofdplaat reeds op de stoep, we hadden dit afgesproken , maar toch is het nog erg vroeg hoor. Herman heeft reeds veel minder duiven dan vroeger maar er moesten nog een deel uit anders kan hij geen jongen kweken, hij mag niet meer dan 250 duiven hebben. De duiven van Herman selecteer ik al jaren en sta er steeds weer van te kijken wat voor kwaliteit die man bezit. Hij wil alles spelen van 80 tot 1150 km, dus heeft daarvoor veel duiven nodig vind hij zelf.

Vooral zijn fondduiven zijn geweldig, een eigen stam zo langzamerhand, geweldig gebouwde duiven met goede ogen, soms zelfs goudkleurig  en zijdezachte pluimen. Bij zijn programma duiven zit ik reeds jaren verlieft te kijken naar de 57 van 2008, Herman vertelde dat ik hem rond Maart wel kan ophalen of dat hij hem meeneemt naar de voorjaarsbeurs. tot eind van het jaar, een geweldige geste.

Hier gaat het goed met de kweek, de duiven lijken tevreden met hun partner, en degene die dat nog niet zijn ruilen maar als ze dat fijner vinden.

Ze zijn super gezond en strak in het pak. Gisteren belde Lex de Jongh van het spoor der kampioenen voor een bon, ik zei eerst nee omdat ze nu samen doen met WHZB, maar heb toch 1 gegeven, ik heb geweldig fijne duiven van Lex dus ik kon er niet onderuit.

En ik kreeg een telefoontje van de heer Bron uit Jubbega, daar is de 3e week Maart een jonge duiven verkoop en of ik ook mee wilde doen, ook dat heb ik maar gedaan.

Kijkt u wel eens op de site van combinatie van der Stouwe/Douna uit Donkerbroek? toch maar eens doen, elke dag nieuws en in een leuke stijl, en natuurlijk super spelers.

De drie kweekkoppels van mij die naar Herman Gaal gegaan zijn doen het goed vertelde hij gisteren, ze zagen er ook super uit. Ook de ouders van zijn super 168 !!! zitten weer samen, dit jaar kweekte ik uit de duivin 2 jongen beide Teletekst van de afdeling, deze duivin heb ik van vrienden: Bas en Gerard Verkerk, hun laatste zoon van dit jaar gaat naar Wageningen.

Ik probeer nog naar Leo van Rijn te gaan, ergens misschien nog een gaatje in het programma. Geweldige duiven die die man, vorig jaar de beste jonge duif van het land en ook die pak je er zo uit, topduif.

Terug