Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 15E
15-12-2015

goedendag iedereen,

Geweldige dagen gehad, ben al tien dagen thuis, had nog dagen te goed van het werk dus even opgenomen.

Had ik mooi tijd om te koppelen en duiven te bekijken. Hier op eigen hok gaat alles goed dus daar hoef ik me geen zorgen om te maken. 

Op vrijdag en zaterdag waren we in het oosten van het land, duiven bekeken en liefhebbers gesproken. Op vrijdag avond hield ik nog even een praatje voor een groep liefhebbers aldaar. 1 iemand liep kwaad weg, die had volgens mij een goede jonge duif, ik vertelde dat het zomaar een jonge duif kampioen zou kunnen zijn maar dat het geen duif voor de toekomst was, ik gaf hem of haar een 7+ de man haalde hem weer op pakte zijn mandje en liep weg, nu was het geloof ik de beste jonge duif van de afdeling of de kring, maar dat ik vertelde: goede jonge duif maar te slap voor de toekomst en hem een 7 gaf was genoeg om kwaad weg te lopen. Hij vertelde nog wel even dat alle broers en zusters topduiven waren. Prima toch, het is mijn mening, goede jonge duif maar geen toekomstige topper. Volgend jaar belt de man vast als het een super is, heb ik gelijk dan belt hij niet. 

Zaterdag waren we ook weer in het oosten, paar topspelers gezien, ik mocht o.a alle duiven weer selecteren voor Vincent Bonnes en gebroeders van Langen, was extreem gezellig.

Tegen 17.00 waren we pas thuis, ik had van te voren reeds afgesproken met jannes Mulder dat hij wanneer het uitliep het forum zou doen in Friesland, en dat kan hij ook veel beter dan mij. Tegen 17.40 was ik aanwezig in ureterp en wilde in de zaal gaan zitten maar Jannes zei pak er even een stoeltje blijven ga maar achter de tafel zitten. Ook hier was de dag erg goed geslaagd. Super feest hoorde ik van de liefhebbers 

Zondagmorgen was ik even op bezoek in Zutphen bij pv de Hoven, al enkele jaren ben ik hier zo nu en dan op zondagmorgen, de beste duiven in de hand waren wederom die van Appie Jurriens wat een geweldige duiven heeft die man.

Maandag ochtend gingen willem en ik reeds op 05.30 naar grevenbroicht in Duitsland, daar woond een liefhebber met een paar supers en ook die wilde we graag zien. En ook hier natuurlijk weer de beste duiven een ruime 8 , zes uurtjes rijden om wat oude supers te bekijken haha 

Vandaag dinsdag gewoon lekker thuis, vanmorgen wel zeven koffie drinkers met duiven mee, dus wederom 13.00 uur toen we gereed waren. 3 liefhebbers kwamen uit Wapenveld en 1 daarvan had de geschupte stamvader mee, geweldige duiven. 

En mannes de boer had het kweekkoppel mee waar de eerste van de afdeling uit kwam, echt weer passend , beide een ruime 8.

Lang niet iedere 8 is een superduif.......... Maar iedere superduif is een 8

 

Terug