Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 23 december 2015

23-12-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Ik hoorde van het overlijden van Anne Waldus uit Wolvega, zeer bekende speler, goed mens voor de club. we wensen de nabestaanden en clubleden sterkte met dit grote verlies

ik moet er even tijd voor maken( voor dit dagboek), ik doe het dus maar even in de tijd van de baas(op het tankstation). Ik kom er niet aan toe anders. Iedere dag pakjes gereed maken, naar het postkantoor en de duiven voeren en dat moet allemaal voor 09.30 uur. Want tegen die tijd( koffietijd) komen er liefhebbers. Meestal op afspraak trouwens, ze komen zich dan laten informeren over het Beute systeem of komen voor advies. en meestal nemen ze wel een paar duiven mee.

Gisteren hadden we visite van Dirk Buwalda en twee van zijn zonen en Cor Tolsma. Dus de omgeving Franeker zeg maar. De fond-broer had duiven mee, de programma spelende broer was reeds eerder geweest. En ook vader had een paar nieuwe duiven bij zich( zeeuwse duiven). De fondbroer mag ik graag plagen. Hij heeft reeds een baard( zijn programma spelende broer dus niet) , en ik vroeg hem natuurlijk waar zijn koltrui was. En ook tijdens het bekijken van zijn prachtige jonge duiven ( met een paar geweldige fondtypes 8,5) kon ik het niet laten om even naar luis te kijken en te zeggen: tja bij die fondmannen weet je het nooit he.

Maar gelukkig weten ze dat het een grap is. Cor Tolsma was de eerste keer op de koffie, nog niet gewend aan hoe het er hier aan toe gaat. Hij zei mevrouw Beute tegen Klaasje....... tja, dan krijg je met de stok, er zijn mensen die er nog blauwe plekker van hebben ( he Rob). 

Het was dus weer ouderwets gezellig, een paar Friezen , een stienwieker en een Drent geweldig toch, en allemaal trots dat we bij Friesland 96 spelen. Over bestuur en of npo praat ik niet, ze komen voor de gezelligheid en dan gaan we er geen thema,s bij tussen gooien. Ik praat er gewoon niet over, heb er te weinig kennis van, en Dirk komt voor de koffie en voor de gezelligheid en niet om over systemen, chips of rekenaar te praten. Met zijn twee toffe zonen doe ik dat ook nooit, die horen ook van alles, van twee kanten, en die staan er dan tussen, nee, bij mij thuis tijdens de koffie geen gezeik.

Ook toen Gerrit Knol( spoor der kampioenen) met zijn broer en vader op bezoek komt praten we niet over het spoor, hij is hier zich zelf, met zijn broer en vader, en komen voor koffie of duivenpraat. Geen gesprekken dan over schrijvers, columns of andere zaken, nee dat gebeurt wanneer Gerrit voor het spoor bij me thuis komt.

Op eigen hok gaat het geweldig, ik kom er alleen om te voeren, en dat maar èèn keer per dag, maar de duiven zien er geweldig uit. Er zitten al redelijk veel koppels op eieren. De nesten zijn mooi hoog, ze hebben flink met tabakstelen gesjouwd en tot nu toe nog geen vechtpartijen.... even afkloppen maar.

De doffer die enkele weken geleden niet lekker zat voor een dag is weet helemaal fit, wat hem nu dwars gezeten heeft geen idee. 1 dag dikzitten, dunne mest en water in de krop, de tweede dag al weer beter en de derde dag over. Wanneer ze buiten zouden komen kun je je nog iets voorstellen, maar zo? buikgriepje waarschijnlijk hahaha

Afgelopen week heb ik nog een geweldige mooie duivin van Arjan Spek gekregen, rechtstreeks Jacob poortvliet en geweldig van bouw. Arjan vertelde: ik heb er nog niet veel bijzonders uit, op mijn vraag of ik het dan mag proberen kwam een ja. We zullen zien. En van vriend Dirk Verleun kwam nog de keuze uit twee manden jonge duiven uit de samenkweek duiven. Ik mocht er wel tien vertelde Dirk, maar ik pakte er èèn. Een jonge doffer uit zoon Halman TT Koppel x dochter van zijn eigen Super koppel. Deze jonge doffer van Dirk gaat weer op dochter TT koppel van Wouter Vedder. Ach, wat is er leuker dan dromen van goede duiven. Het kan allemaal niets worden, maar hoop hebben we wel. en hoop doet leven. En dan dit jaar gaan er weer een paar jongen terug naar Arjan Spek en naar Dirk, iedereen blij....hopen we dan 

Vanmiddag is er een forum in Staphorst met de Homma,s , Geurt Doppenberg en gebroeders Limburg, ik heb er waarschijnlijk geen tijd voor, moet nog mega bestelling voor groep Lataire maken. kijk op pipa, nu mooie banner van groep Lataire/ de Lijzer.

De webshop hier bij Beute duivenproducten werkt geweldig, geen foutjes meer met adressen . Geweldig. Wel meer bestellingen zo, mensen vertellen het elkaar, proberen de Beute producten en lukken er mee.

later meer( dit was van gisteravond)

 

Terug