Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 29 december 2015

29-12-2015

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen visite gehad van Eddy de Jong, in 2014 had ik vijf jonge duiven van hem als test gekregen, vandaag haalde hij de beste, de 738 weer op. De duivin is gewond geweest en dus niet meer geschikt om te vliegen, en bij eddy kon ze mooi tegen een Beute duif. Hij haalde in 2015 van jongen bij mij, allen uit de vechtmachine lijn, in 2016 gaat hij er mee kweken. maar vertelde hij, het zijn wel nare duiven, ze zetten het hele hok op de kop, mijn oude kweek doffers hebben geen leven, die krijgen van alle kanten klop. Tja, dat zit in de vechtmachines, ze trillen vaak in de hand en zijn kwaaie rakkers.

Tegen 09.30 uur het bad maar weer in de voliere gezet, voor dat het water er in liep zaten ze al weer twee lagen hoog.

Bij de kwekers beginnen nu ook steeds meer laatjes te leggen, ik had dochters uit de vechtmachine die nog op 5 tot 7 oude pennen stonden maar heb ze gewoon 7 december mee gekoppeld, nu zitten er vijf van de zes op eieren of het eerste ei. Dus ongeveer 20 dagen zeg maar. Maar voor laatjes vind ik dat prima. Ik heb bij de kwekers nu wat meer broedbakken open gezet dan dat er koppels zijn, wanneer ze straks dan hun jongen hebben kunnen ze indien gewenst in een andere bak hun tweede legsel kwijt. sommige koppels hebben twee bakken en gaan dan om en om.

De Shaquile van Koen Carmeliet had ook een laat duivinnetje uit de vechtmachine( 6 oude pennen), en ze legt vandaag haar tweede eitje. Is het niet zielig om laatjes te koppelen? nee. vind ik niet.

Vandaag nog even met Bas Thiele gesproken van DHP over de nieuwe stickers in huisstijl. Enkele producten waren nog in de oude stijl en voor de niuwe folder moet alles in de nieuwe stijl natuurlijk. ook de nieuwe wanden van de stand moeten voor de voorjaarsbeurs gereed zijn dus Rik Oldhof heeft nog even werk. De stickers worden gemaakt bij Gijs Fluijter die ook alles voor DHP en vd Sluis maakt.

En mijn p.a. schoondochter Caroline is al aan het rondkijken voor nieuwe tasjes, plastic zakken mogen eigenlijk niet meer na 1 januari, al maken we de voorraad natuurlijk wel op. De klant moet volgens de wet, 25 cent betalen voor een tasje vanaf 1 januari  pppppffffff

Vandaag de laatste duiven bekeken van dit jaar, volgende week woensdag pas weer een paar. Morgen een dagje naar de grens Nederland en net in Duitsland even op hok bezoek bij een paar bekende spelers, maar niet om duiven te bekijken, meer voor gezelligheid, lekker uit eten etc. En dan volgende week nog de open dag bij Gerard Koopman, de jongen staan reeds op Pipa maar kunnen volgende week bekeken worden bij hem thuis wel aanmelden per mail.

Terug