Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 7 januari 2016

7-1-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

dinsdag en woensdag bijna niet bij de duiven geweest. woensdag dus gisteren was het bijna niet te doen, het terrein achter leek een ijsbaan. Ik kon net bij het hok komen, emmertje voer aan de hand en aan de ander een waterbak.

Ik hoop dat er vandaag wat beter weer komt, dan kunnen we even wat langer bij de duiven kijken. Bijna alle koppels hebben jongen ( of bijna), het gaat dus heel goed. Gelukkig. een fijne kweek geeft een goed gevoel.

Prachtige koppels gezet, en nu maar hopen dat er wat uit rolt, je doet je best, maar garantie heb je niet.

Ik zag op een verkoop nog een paar prachtige van loon duiven, maar net te laat, ik heb alles al samen, welke fijne bedoel ik? die van Twan Bongers. hoe ze in de hand zijn? geen idee, wel mooie duiven om te zien, vooral die oudjes. Dus zullen wel wat op gaan brengen denk ik.

Ik heb alle laatste eitjes(2015) van de kwekers weg gegeven aan een club in Zuid Holland, de jongen kwamen goed op hoorde ik. Ze zijn onder de leden verdeeld, mooi toch. Er zijn misschien wel 30 jongen van gekomen. misschien zit er een goede bij.

De laatjes van de vllegers zijn zoals u weet verkocht voor het goede doel, € 5000,00 bracht het op, daar had je op pipa nog geen halve duif van Vandenabeele voor. Maar hier gingen de centjes het "uitjes-potje"in voor de ouderen en zieken in Reggersoord.

Ik hoop dat we dit jaar wederom iets kunnen doen.

Iedereen veel plezier vandaag, en geniet van het weer, koud in het noorden en warm in het zuiden zoals altjd.

Terug