Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 26E
26-1-2016

Goedendag

Ik las gisteren bij iemand over selectie begint in de broedschaal.... ja dat is ook zo. Maar de liefhebber sprak over piezende jongen( spuiters), die komen hier helemaal niet voor. ook achterblijvers ( zo,n klein piepend of kaal jong naast een grotere), ken ik niet, heb ik niet.

Ja vroeger zagen we dat wel eens, is heel lang geleden, althans hier. Ik zie ze nooit !, dus selectie in het nest.. ja, maar hier kan dat niet omdat alle jongen goed opkomen.

En Klaas Buwalda van harte gefeliciteerd met de kampioenschappen in de Fondclub, geweldig. Goede duiven, laten selecteren, alleen uit de besten( 8) kweken en Beute producten, van harte. 

En nog even gesproken met een andere keurder, ook deze nam het niet aan de weddenschap, van te voren iets over een duif vertellen... dat deed hij niet. Wachten tot na de vluchten is ook veel makkelijker, de slechten zijn weg... de overblijvers...daar zeg je dan wat van..... En de oude duiven, de duiven met een slechte broekpen, of de duiven die de liefhebber iets anders aangeven...daar zeg je dan van: dit is een goede, tja dan kan iedereen het. vijfjes, zesjes blijven achter op een slechte vlucht of na een zwaar seizoen..en de 7 en 8 duiven, daar zit je niet vaak fout mee. En kwekers.... ja, iedere prachtig gebouwde duif is een kweker, en zo niet, dan zeg je gewoon dat het aan de partner lag. Tja, duivensport ..

En over het nieuwe "randgebeuren" over het aantal duiven op de vlucht mee etc ( afd 5 Kees Bosua etc etc)

30 duiven laten tellen per vlucht( bovenste 30) dan worden de "kleintjes" helemaal van de lijst gedraaid. iemand met 140 ouden zoekt er elke week 30 kanshebbers uit, de uitslag is dan vol wanneer de "gewone man "een duif heeft.

Nee, ... 20 duiven van te voren aangeven op ringnummer, voor de eerste vlucht, NIET mogen verranderen en geen reserve bank.

Terug