Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE JONGEN WORDEN GROOT
28-1-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het gaat goed hier op de hokken, de jongen groeien als kool. Ze liggen met dikke kroppen in de nesten, en de ouders zitten weer in bad.

1 Doffer 15-552 zat niet helemaal lekker gisteren, hij pufte wat, oog kleur al iets bleker oei oei maar gelukkig bleek het niet ernstig, hij had een korrel voer waar een puntje aan zat vast in de keel zitten, en kon hem niet kwijt worden. Korrel voer er uit gehaald en na een paar keer slikken en hoesten gaat het wel weer, toch even in de gaten houden.

Gisteren even op bezoek geweest in Kootstertille bij de duivenshop aldaar van Gabriella ( Van Tilburg duivenshop), mega grote zaak, tientallen mensen waren er al die ochtend, er komen soms honderden per dag. Wat een mega zaak, ze hebben bijna alles.

Gistermiddag bij een andere mega zaak geweest, die van Dick Vogelzang te staphorst aan de Bullingerweg, even voer halen. Maar ik had de Panda mee gepakt...... hij liep bijna op het metaal bij de terugreis, vering had ik niet meer. Ik wilde de Beyers Galaxi kweek maar was uitverkocht, dus heb Premium kweek meegenomen ( die ik altijd heb) geweldig voer.

Maandag komt de firma Beyers op bezoek ( Dick de Leeuw), ik ben natuurlijk een beyers elite enzymix gebruiker, maar over voer praten of nieuwe inzichten is altijd goed. Ditmaal waarschijnlijk ook over Galaxi vlieg voer ( Galaxi vast anders geschreven haha)

later meer, eerst even weer wat jongen ringen, en iedere jonge duif in de hand nemen, nog een paar dagen dan moeten de eersten voor zich zelf zorgen, Elco zal het hok voor de jongen wel snel gereed maken, en het duivinnenhok nog een keer schoon voor de vliegduivinnen er in kunnen, over twee weken zal alles wel op weduwschap zitten

Terug