Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 30E
30-1-2016

goedendag vrienden en vriendinnen

Gisteravond bij de snelvliegers te Genemuiden geweest met grote Willem natuurlijk. De zaal zat goed vol en er waren ruim 40 duifjes te bekijken. Vier duiven kregen een 8,5 , waarvan twee van 1 liefhebber. 

De zaal was zeer geïnteresseerd , ze luisterden aandachtig, en vonden het natuurlijk geweldig dat ik bij alle duiven vertelde voor wat voor afstand ze waren, of het Vitesse duif, programma duiven of juist maraton duiven waren. Ik had gelukkig alles goed, dat is al mooi op zich. De duif met teletekst van piet breman pakte ik er ook uit gelukkig, toen ik zei: een teletekst duif in de toekomst , nu had de duif als jong in 2015 reeds een teletekst plaats gepakt. Bij een rode duif vertelde ik dat beide ouders rood waren........ Het was een homozygote doffer ofwel fokzuiver, de man ontkende dat, maar na overleg had ik toch gelijk want deze doffer kwam uit een vale x een rode..... Maar vaal is ook rood en dat begreep de man niet helemaal. Rood is de kleur, en dan heb je roodkras of vaal en dat zijn ook roden maar zonder kras. Een homozygote kan namelijk alleen !!!! Er uit komen wanneer beide ouders rood zijn. 

Homozygoot ofwel fokzuiver betekend dat alle kinderen van deze rode doffer rood of vaal zulken zijn, zonder uitzondering.

Goede club, goede spelers , bekende liefhebbers, Arjan Been, Piet Breman Rein Breman etc. Die van Arjan Beens was de laatste van de avond ongeveer , was een laat jong stond nog op vier pennen, geweldige duif inteelt Rika en miss gijsje dus. Trouwens wist u dat de ouders van Olympic Miss Gijsje 100% perfect waren... En precies zoals het , beide 8 extra en de doffer en duivin beide prestatie duiven en de doffer een geel vliegoog (min) en de duivin een extreem wit kweekoog ( plus) , dus ook de ouders van 1 der beste fondduiven allertijden is weer 100% gekweekt zoals we het Altijd zien 8x 8 en min x plus en geel x wit .... Leuk weer he

Een geweldige duif vond ik 1 van Reind Breman, zat in onderste rij ongeveer vakje 9 of 13 uit mijn hoofd , kras duif gaan we nog veel van horen, de fijnste doffer was een perfecte duif, 8,5 maar ik hoop dat deze ook bij een speler zit die het kan . Dus even afwachten nog.

Vanmorgen Bert Slot even op bezoek gehad, uit noordwolde zuid, top kweekhok, zijn van Persie is 1 der beste kwekers van de omgeving hier, dat deze duif van mij komt is bijzaak maar leuk voor mij.

Gisteren bonnen verkoop gehad in de club , ik dacht 3200 euro 

Terug