Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 8E
8-2-2016

Goedendag

afgelopen vrijdag naar Denemarken geweest, mooie rit gehad en een geweldige ervaring aldaar. Op vrijdagavond was er een "spreekbeurt"  voor mij gepland, twee en een half uur was ik aan het woord in het Engels, om de twee zinnen kwam de vertaling in het Deens voor enkele ouderen die geen engels spraken of gewoon voor al die gene die het beter opnemen en of begrijpen in hun eigen taal. Ik vond het geweldig om te doen en aan de mensen in de zaal te zien vonden ze het ook leuk. Ze gingen zelfs staan na de praatwaterval uit Wilhelminaoord hahaha. Natuurlijk vind je dat leuk als spreker.

Na tienen was er nog een verkoop van 18 jonge duiven van Herman Beverdam, nummer 17 was een geweldige duif en werd ook de duurste, een Vandenabeele

Op zaterdag ochtend 09.00 ging de zaal open, honderden mensen stroomden binnen, de zaal en de twee kleine zaaltjes er naast waren afgeladen. De gehele dag kon er gesproken worden met diverse mensen uit de postduiven wereld. En konden er duiven gekocht worden. Bij de Beyers stand was het extra druk omdat het Galaxy systeem bekend gemaakt werd aldaar voor de Denen en Zweden. En later die avond nog een feestavond tot in de kleine uurtjes, dus van zaterdag ochtend 09.00 uur ......de avond en nacht door. Denen kunnen feestvieren !!

Helemaal trots als een Pauw was ik toen ik hoorde van twee van de grootste kampioenen van Denemarken mijn producten gebruiken en het beute systeem helemaal volgden. 

Ze gingen nu ook over van het Beyers elite enzymix ( voer) naar de Galaxy , we moeten natuurlijk met zijn allen nog afwachten wat het doet maar de testresultaten waren zeer goed. En met voer is de kwaliteit van de granen misschien nog belangrijker dan de samenstelling, en dat zit bij Beyers goed. Maar er zijn ook andere merken heel goed hoor. Goede duiven, goed hok, goede verzorging, goede training , gezondheid en Beute producten en dan nog wat geluk, tja je hebt het niet zo maar , maar je kunt er wel veel zelfs aan doen.

Mijn doffers zaten gistermiddag al weer in bad. Ik heb zo,n zin in het nieuwe seizoen , niet normaal eigenlijk. En of ik iets wee van de vergadering van afgelopen zaterdag van afdeling 11 ? Nee, maak ik me ook niet druk om. Ik zie wel op welke datum ik moet komen met mijn duiven, en de dag erna zien we wel waar ze gelost worden. En die acg of rayon indeling ? Iedereen praat voor zich zelf. 

Wat ik wel goed vind dat afdeling 10 weer gewoon naar 1 station gaat op de dagfond. 1 afdeling op twee losplaatsen was ook te gek voor woorden. En dat ze in Groningen verder moeten dan Staphorst ????? Ja dat hebben wij ook met Swifterbant en tegen de Waddenzee , zit een compleet land tussen. 

Maar de mensen met goede dagfond duiven in onze afdeling uit omgeving Veenstra, Poortvliet , Dijkstra,  Elzinga, de Jong of welke andere topper daar ook zijn niet bang voor de vele km korter van de polder. Op de dagfond moet je goede duiven hebben op de Vitesse , midfond, jonge duiven en natour vooral ligging ( en goede duiven 😉😃👍) 

Terug