Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 12E
12-2-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen

Het is weer vrijdag, bijna weekend dus ! Voor velen van u twee dagen vrij, genieten van het gezin, de familie en uw duiven. Bij velen van ons zullen de duiven er een keer uit gaan, vandaag lijkt een zonnige dag te gaan worden en misschien morgen ook, dus profiteer er van.

Hier loop alles op rolletjes, weinig te melden eigenlijk. De jongen zijn afgezet, zien er allemaal super gezond uit. De vliegers staan op weduwschap, ook die zijn prachtig op het ogenblik. Ik ga ze zo weer even een bad geven. Elco heeft gisteravond alles weer schoongemaakt dus, heerlijk fris. Vanmorgen is Gerrit Vedder even voor mijn naar Brabant geweest, ik had een groepje duiven samengebracht voor Saoedi Arabie, ze gaan via Duitsland dit keer. Deze mensen kopen duiven in Nederland of Belgie, en ik zorg dan dat ze samen gebracht worden en Gerrit brengt ze dan voor mij naar Brabant of Badhoevendorp, het ligt er aan hoe en vanaf waar ze weg gaan. Soms krijg ik een verzoek om duiven uit te zoeken, ze willen dan bijvoorbeeld een koppel fondduiven van iemand, en ik bespreek dan met de liefhebber welke gaan, of haal de prestatie duif op en zorg dat ze op het aflever adres komen. Het is leuk om te doen. Hoesein en Hoesein hebben vertrouwen in me, dat ik de fijne duiven uitzoek, als beloning mag ik bij ze op bezoek komen en word de gehele reis betaald, dus als ik zou willen kan ik naar dit olie land.

Saoedi Arabie is een moeilijk duivenland, in 8 vluchten zitten ze al op 1100 km, en dan met die Hitte en droogte, ze hebben vaak nog oudere Aarden duiven( wandelaars), die komen wel thuis maar winnen geen prijs meer, nu zijn we aan het zoeken en proberen daar moderne fondduiven in te brengen om ze sneller naar huis te laten komen. Maar het zijn extreem zware omstandigheden. Dus we moeten een duif proberen te maken die de afstand aan kan maar ook prijs pakt, een land in opkomst dus. Duiven van AP Overwater en Martha van Geel doen het daar goed, en ik heb nu Jellema,s en Arjan Beens duiven heen gestuurd en de Rauw Sablon duiven, met dit moderne geweld en die oude aardens gaan we daar werken aan een hopelijk winnende duif.

Ik stuur ook snellere duiven hoor, ze doen ook wel eens mee aan eenhoksraces, daarvoor hebben ze dan moderne dagfondduiven die ze ook weer kruisen met fondduiven, dit gaat daar al heel goed. Vergeet niet dat het soms 50 graden word.... Dus om aan de zijlijn mee te kijken is leuk, ze moeten het zelf doen, maar advies kunnen ze krijgen. En misschien ga ik naar hun land toe, de uitnodiging ligt er. Ik kan elk ogenblik mijn reis regelen, gastvrije mensen. Wil ik een week komen of zes maanden, ze vinden het prachtig. Ik hou u op de hoogte

Terug