Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 25 februari 2016

25-2-2016

goedendag vrienden en vriendinnen 

Vandaag , donderdag zijn de oude duiven er even uit geweest, je ziet dat ze plezier hebben als ze er uit mogen. Ik deed de klep bij de duivinnen open en ze knalden er uit. Maar lang vliegen ? Nee natuurlijk niet, misschien 30 minuutjes en dan maken enkele aanstalten om te vallen en mogen ze er weer in. Er in willen ze wel, misschien uit angst voor de roofvogel of omdat de ze in het weduwnaarshok mogen? , maakt ook niet uit, dat ze er graag uit willen en er graag in is een goed teken. De duiven krijgen nu recup van Beyers Elite. Straks vanaf 7 maart gaan ze over op de Galaxy Light. Ik begrijp van veel liefhebbers dat de nieuwe Galaxy nog niet overal te verkrijgen is, eigenlijk is de datum van uitgifte ook pas op 1 Maart dus dat zal wel de oorzaak zijn, we zijn te ongeduldig .

Volgend weekend hebben we de voorjaarsbeurs te Houten, een mega druk maar o zo gezellig weekend. Voor u de kans om te laatste snufjes te zien, nog even snel te kunnen beslissen welk voer u gaat geven en uw abbonoment bij compuclub voor 2016 te betalen. En wat denk u van al die prachtige jonge duiven die er te koop zijn. Let bij jonge duiven niet op de stamkaarten alleen he, de jongen moeten er volgende week geweldig bij zitten, u haald vreemden op uw hok, en dan wilt u dat ze gezond zijn, en echt dat ziet u gelijk als u " er over heen kijkt" , met Jos Voortman ga ik altijd een rondje duiven verkopers maken en dan schrikken we soms van de troep. Dat sommige liefhebbers de jongen in die " staat " te koop zetten....... Maar de meesten zijn goed tot geweldig hoor. Maar let wel op he.

In onze stand staan we met zijn drieën , mijn broer Johan, Bernhard en ik zelf. Klaasje zorgt voor een bak koffie en een broodje op zijn tijd voor ons. We hebben het altijd ontzettend druk, dus wanneer u even moet wachten, mijn excuus vast 😃🌹😉 , veel liefhebbers halen de producten " op de beurs" , wanneer ze terug naar de auto gaan is het bepakt en bezakt, geweldig om te zien.

Later

 

Terug