Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 29 februari 2016

29-2-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

aftellen naar de voorjaarsbeurs te Houten van dit weekend, het mooiste en gezelligste weekend van de nederlandse duivensport. Iedereen zal er zijn, iedereen die niet moet werken natuurlijk of door omstandigheden niet kan. Dan houd het op, maar de rest van Nederland zal er zijn. Als je van de duivensport houd ben je er gewoon toch?

Voor mij persoonlijk een zeer drukke week, alles gereed maken voor standnummer 203, we gaan vrijdagmiddag vast even heen, richten alles in, en als we dan zaterdag terug komen, kunnen we los. Laat het maar knallen. 

We hebben alle producten mee, ook de nieuwe Clean Balance en Eye Drops, en natuurlijk het succes van 2015 de LTW in 1 liters en in 0,5 liters. 

U heeft het schema 2016 allemaal kunnen lezen, en natuurlijk bent u niet verplicht het te volgen, het is een advies, en het is zoals ik het hier ga doen op de hokken in Wilhelminaoord. U kunt uw eigen keuze maken. Ik geef de LTW op maandag, dinsdag en woensdag, maar u kunt natuurlijk prima de Prange Suppe gebruiken, een geweldig product.

Zelf gebruik ik op zaterdag en zondag een combinatie van Electroboost en Clean Balance door het water, gelijk bij thuiskomst reeds. Maar wilt u schoon water? natuurlijk, helemaal vrij. Ik geef u aan wat ik doe en adviseer. 

Op maandag en woensdag geef ik Lecithine olie met Olympic MG mix over het voer, of door de pinda met kaas mengeling. Wilt u dat op zaterdag en zondag geven over het voer? natuurlijk gewoon doen, er zijn zat kampioenen die het in het weekend gebruiken en liever niets over het voer hebben "door de week" , met de Beute producten kunt u uw eigen systeem maken.

Er zijn veel toppers die de Herstel Power capsule opsteken op donderdag of dinsdag( maraton) , dus voor de vluchten, en er zijn topspelers die het alleen geven bij thuiskomst. Dus uw eigen gedachte volgen. Volg uw gevoel. Zo ook met de oogdruppels, ik geef ze bij het inmanden van de duiven, ik zie graag of ze helemaal "open en fris zijn" , maar er zijn liefhebbers en geen kleintjes hoor( vooral in Belgie) , die hebben de Beute Eye drops in de stofjas en gebruiken ze naar eigen gevoel, soms diverse malen per week. Op de vitesse zijn er rappe mannen die het drie/vier keer per week gebruiken.

En de colicontrol , tja dat is een topper aan het worden, dunne mest of coliverschijnselen bij de jongen? colicontrol over het voer en weg is het, u mag gerust 4/5 ml per kilo geven, de mest word zo geweldig mooi dat u gaat denken: Waarom was dat er niet eerder???

Als je op dit ogenblik bij de jongen kijkt in mijn hok, al 10 dagen niet schoongemaakt ..... maar de mest zo droog, ik kan het met een vegertje op vegen. En een dons.... de rode jonge duif( daar zie je het beste) , is al paars in de nek en borst, geweldig. 

Dus bij dunne mest, of coli verschijnselen gelijk Colicontrol over het voer ( mag ook door water trouwens), en u zult zien hoe ze opknappen. Beetje licht voer er bij , een paar daagje binnen laten, en weer gaan met die banaan.

We gaan u zien zaterdag of zondag op de beurs, of bestel het gewoon hier met het winkelwagentje, dan komt het bij u thuis met de post !!

Terug