Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 2 maart 2016

2-3-2016

goedendag vrienden en vriendinnen,

Nog een paar dagen tot de beurs, de voorjaarsbeurs , iedereen moet er zijn, iedereen die kan dan he. Het is het weekend van het jaar voor ons duivenliefhebbers. Vandaag woensdag pakken we de bus in, een leuk karwei ieder jaar. En dan vrijdag de stand opbouwen , ook een leuk karwei, voor u misschien moeilijk voor te stellen, maar het is leuk werk. Zaterdag en zondag gaan we knallen op de beurs, we hopen iedereen te gaan zien., wij kunnen niet wachten.

Vanmorgen bij de duiven gezeten, even tien minuten op een krukje tussen de duiven, geweldig, ze zien er goed uit. In broedbak 10 bij de weduwnaars is reeds sinds de koppeling iets vreemds aan de hand, er zitten twee doffers in de zelfde bak. En nee het zijn geen homo,s. In mijn broedbakken staan motivatie kistjes, en nu is er in bak 10 een doffer op het kistje gaan zitten , ik heb er toen een broedschaal op gezet, en het koppel heeft er hun jongen groot gebracht. Maar in het kistje zat het oorspronkelijke koppel, die er ook hun jongen hebben groot gebracht. Dus nu de doffers op weduwschap staan, zitten de twee doffers ook nog in de zelfde broed bak , de ene voor het bakje op een blok, en de tweede doffer zit op het kistje, ze kunnen elkaar niet luchten.... Echt vechten doen ze niet, maar wel word er gebromt, gebeten en en keer geslagen , dus het zal mij benieuwen hoe dit verder gaat, we houden u op de hoogte van deze twee kerels in 1 huis....

TIP:  Wanneer u enkele doffers over heeft....laat ze gewoon tussen de weduwnaars lopen, heeft u 20 bakken dan mogen er best 22 doffers in zitten, wanneer er een duif gepakt word of achter blijft, en komt dan vanzelf een broebak vrij voor die losse doffer.... extra motivatie voor hem straks.

Terug