Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 10E
10-3-2016

goedendag vrienden en vriendinnen 

Vandaag donderdag de 10e, de vliegploeg begint langzaam op gang te komen, we hebben ook nog tijd genoeg he. Vanaf 2 april gaat het los, dan hebben we een africhting vlucht. En de week erna de eerste echte vlucht. 

Bij veel liefhebbers onder u zitten de duiven nog op eieren of jongen, maar hier zitten ze al enkele weken op weduwschap , de koppeldatum was rond 5 december zoals altijd en na het grootbrengen van hun jongen kwamen ze reeds op weduwschap . We doen dat al jaren op deze manier en als het goed gaat waarom dan veranderen he. 

Maar het voer gaat wel veranderen hier, Galaxy Light krijgen ze straks, ook dit is van Beyers . We hadden al jaren Beyers Elite Enzymix ( vanaf 2006) , en dat beviel erg goed, maar we proberen wel met de tijd mee te gaan , en toen we de nieuwe Galaxy zagen , wisten we dat we dat moesten doen. Het systeem zal hier het zelfde blijven hoor, veel voeren, veel trainen, vetten, en nog meer trainen. Maar dan niet met elite enzymix maar met Galaxy. 

Vorige week ook al geschreven dat de Galaxy precies past in het Beute systeem qua voeding supplementen , dus we zullen het zien. Maar ook andere merken hebben geweldig voer he, matador , Embrechts-Teunis , Garvo, Versele laga en nog een paar hebben geweldige kwaliteit granen en zaden. Maar wij hebben toen de keuze gemaakt voor Beyers.

Op dit ogenblik, 10 maart hebben de duiven nog hoofdzakelijk recup met zo nu en dan wat Galaxy light, maar in de komende tijd zal het percentage Galaxy steeds meer worden , tot we op 2 April helemaal over zijn. 

Afgelopen maandag 7 maart ben ik begonnen met een kuur LTW , in principe 14 tot 21 dagen lang , precies weet ik nog niet, dat ligt aan het trainen van de duiven, en de conditie en de temperatuur , dus even aankijken tot wanneer , maar het zou dus kunnen zijn tot 28 Maart.

Vanmorgen hebben de duiven weer lekker in bad gezeten , de duivinnen tegen 12 uur en de doffers rond een uur of drie, mooi weer dus dan kan het prima .

As zaterdag even naar Alphen aan de Rijn, gezellig middagje , en de zaterdag erna hebben we een verkoop in Jubbega , en word daar ook een speciale jonge duif van mij verkocht.

De jonge duif voor Mike Tyson heeft een ring om, Ricky Roman heeft hem geringd , Ricky is de loft manager van Tyson Corner het hok van Mike. Geweldig toch , 

Tot morgen

Terug