Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 24E
24-3-2016

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

Gisteren las ik over de verkoop van jonge duiven te Jubbega ( bij Theo Pander), net als hij vind ik het ook vreemd dat jongen uit zeer goede duiven zo weinig geld opbrachten. De liefhebbers in den lande klagen steeds dat goeden zo duur zijn... Ja , als je op de internet sites kijkt soms wel. Maar dit soort kansen zijn er ook, een jong meenemen, je kunt hem bekijken en dan mee nemen voor € 65,00, daar gaat 20% af voor de club, dus houd Theo er € 52,00 aan over. Niet dat die € 52,00 een ramp is voor Theo, maar voor de hele zaal te gek voor woorden dat er niemand hoger gaat dan   € 65,00. Maar wel voor € 25,00 aan de bar verteren, hebben ze dan betere duiven dan dit jong uit twee toppers? waarschijnlijk wel, we zullen het zien. Die van mijn was ingezet voor € 150,00 door Gebroeders Dekker, ze gingen er van uit dat ze 3 x meer moesten betalen, maar niemand deed ook maar een poging. Ik heb de duif gelijk weer meegenomen en door duivendirect naar Zeeland laten brengen. De gebroeders voor een Appel en een ei een duif uit Fighting Fedde x Miss Perfect en de zaal vol liefhebbers niets. En wees eerlijk 150,00 is goed geld, maar           € 65,00 voor die van Theo ??? Hem kennende.....extra gemotiveerd om in Frisia te vlammen tegen Jubbega.. Ik ook trouwens.

De duiven hier trainen enorm, ze hebben van 7 Maart tot en met 28 Maart LTW in het water. Ze zijn licht van gewicht, of door het trainen of door het nieuwe voer of een combinatie er van. Afgetrainde atleten zeg maar.

Bij de weduwnaars had ik de schuiven wat verder open staan, maar ik moest steeds twee doffers en een duivin van het plafond halen. Dus of de schuiven weer dicht, of een rekje er op leggen, mooie motivatie voor die doffers is het wel.

Het unikon systeem gisteren getest( 4e hands), en het werkt op dit moment. Mijn nieuwe systeem (Unikon Champ plus)krijg ik pas eind April, vorig jaar bestelt , betaald en wat denk je........ eind APRIL. Wat er achter de schermen gebeurt bij Unikon , ik weet er niets van... maar schandalig !!! Dit komt zeker in de column, ik wil voor 8 April mijn systeem !!!!!! anders beleven ze wat.

Terug