Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 5E
5-4-2016

Goedendag iedereen,

De duivinnen hebben goed gevlogen, ruim een uur in de regen, de doffers misschien 40 minuten, die vinden spelen en van het hok klappen veel belangrijker.

Het hok van de duivinnen schoon gemaakt, ik doe het om de dag. Zaterdag, dinsdag en donderdag de duivinnen en maandag, woensdag en vrijdag de doffers. Op de grond altijd een beetje zilverzand, mooi wit, droog en het ruikt lekker naar Anijs.

Nu om 11.00 uur de jongen naar buiten, ze zijn een week niet buiten geweest, te druk met de ouden, en dan komen de jongen op de 5e plaats. Maar vandaag maar weer even naar buiten, al is het in de regen.

De ouden krijgen tot en met morgen weer de LTW door het water, een geweldig product, de koppen zo mooi droog, de poeder dik op de pluimen, je ziet gewoon de zwarte vetstrepen ( waar de veren over elkaar gaan), van die prachtige witte uit einden. Ze zijn prima in orde.

De jongen zien er ook goede uit, vorige week donderdag heb ik er drie opgeruimd die me niet aan stonden van bouw t.o.v. de anderen. Het waren jongen uit nieuwe, vreemde koppels. Ik hou niet van slecht gemaakte duiven. een matige rug vind ik geen probleem, matig is het nieuwe goed bij ruggen. Maar onderbouw, spieren en pluim moet perfect zijn, en deze drie hadden dat niet.

Ik heb er 80 geent tegen paramixo, en met de havik, sperwer en selectie zullen het nog ongeveer 70 zijn. Mijn jongen zijn anders dan die van velen, ik hoor over super trainen, en sommige hebben ze al weg gehad, maar die van mij spelen buiten, gaan van dak naar dak, lekker in bad etc. Vliegen dat hoeft niet, ik jaag ze nog niet op, daar begin ik eind April pas mee. En het zijn winterjongen. Gaat ieder jaar goed, ik wil er met een 40 spelen, althans als de roofvogel zo veel over laat.

Ik heb bij de compuclub weer een week update afgesloten, voor € 20,00 krijg je dan iedere week een mail met de prestaties van de afgelopen vlucht. Zeer handig voor het uitzoeken van aangewezen of geschikte duiven.

Morgen, woensdag de 6e April komt er weer een mega zending binnen van DHP cultura. Twee pallets vol met LTW, Colicontrol en Lecithine olie. Donderdag moet ik een flink deel even naar Belgie brengen voor Groep Lataire. Die leveren weer aan de diverse internet sites over de hele wereld , dat zijn mensen zonder opslag, die een bestelling gelijk doorsturen naar Lataire en daarvoor een deel krijgen, ze doen zelf niks. Er zijn er nu reeds enkelen, maar zullen er veel meer worden, als het ergens goed gaat, wil iedereen het, dan komen er veel te veel en de winst voor hun is weg. Zie het als shoarma zaken, 1 per stad word rijk, maar er zijn er tientallen, en kunnen ze niet rondkomen. Gelukkig zijn deze internet bedrijven wereldwijd, en internationaal doen ze het goed.

Terug