Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 9E
9-4-2016

goedemorgen iedereen, 

Ik was natuurlijk veel te vroeg uit bed, ik slaap zeer slecht de vrijdag op zaterdag nacht. Wanneer de duiven in de mand gezet zijn, begint de spanning , en slaap ik bijna niet. Is dat gezond vragen ze wel eens? Is dat gezond: ik kan er natuurlijk niets aan doen, ben druk met de duiven, maak ze gereed voor de vluchten en wil altijd winnen. Ik geniet heus van de duiven, natuurlijk, maar slapen vrijdag op zaterdag nacht.... Dat blijft moeilijk. Vanmorgen om 07.00 er dus maar uit, pakjes klaar maken voor de post. En met pakjes klaar maken bedoel ik natuurlijk beute producten die op de post gaan. Iedere ochtend een vast ritueel hier. Daarna het water van de duiven gereed gemaakt, dan kan dat mooi op temperatuur komen. Door het water zit Electroboost en Clean Balance tegelijk. Het voer maak ik straks even gereed. Ik verwacht dat de duiven tussen 10/12 uur gelost worden. Ben benieuwd of er vandaag nog iemand gaat filmen in Zutphen op de losplaats , nu staan er twee vrachtwagens, en ben nieuwsgierig hoe ze nu staan, tussen de auto,s. Vorige week was het erg krap, bij mij gelukkig alle duiven thuis en geen gewonden. Vandaag twee duiven thuis gelaten die van de trainingvlucht van woensdag gewond thuis kwamen, maar gelukkig wel thuis geraakten maar niet mee nu natuurlijk.

Ik heb 20 duiven ingevoerd in het Unikon systeem, het nieuwe Unikon systeem wat we pas zouden krijgen eind April maar door een beetje roering op internet kwam het plots vier weken eerder. Waarom 20 ingevoerd? Wij hebben een systeem in de club dat er 20 van te voren aangegeven duiven tellen voor de gratis prijzen. Dus van mijn 64 vliegduiven tellen er 20 vooraf aangegeven duiven. Of op een lijst gezet, of de eerste twintig getekenden van de eerste vlucht. 

Ik heb er dus 20 in het kastje gezet, op ring volgorde, de 20 besten denk ik, maar dan ook nog op ring volgorde, is gemakkelijker voor de commissie die die dit allemaal moet bij houden.

Zoals u weet ben ik in de club de inkorver, dus kreeg alle duiven door de handen. Ik verwachte ongeveer 500 duiven dus ik begin dan gelijk met 16 manden , 8 voor doffers en 8 voor duivinnen. Wanneer iemand komt inkorven komt hij in alle manden zoals het hoord. Niemand heeft alle duiven in 1 mand, iedereen zit in iedere mand. Bijvoorbeeld Roy Bos, komt met 10 doffertjes maar zit toch in 8 verschillende manden. Niemand wil het anders in onze club. Iedereen zit dus boven in de auto maar ook onderin. Natuurlijk wel doffers en duivinnen apart maar dat is logisch , maar ik begin dus met 16 manden tegelijk. En onze controle commissie zorgt dat iedere duif nagekeken word, zit hij in het systeem dan werkt de chip. Logisch .

Na het inmanden  kwam de auto reeds vlot, ik doe de 587 duiven in mijn eentje( alleen mijn eigen duiven natuurlijk niet) , wij hebben 1 ploeg. Alles afgelood en in de container. En hierna worden gelijk de terug kerende manden schoon gemaakt en gereed gemaakt voor volgende week vrijdag, wij gebruiken twee lagen karton. Op de maraton zelfs drie, dan blijft alles kurkdroog.

Vanavond krijgen de duiven wederom een oogdruppel in beide ogen en word iedere duif nagezien op blessures of gebroken pennen en of andere schade voordat ze naar hun eigen afdeling gaan.

update 10.19 uur. De duiven zijn gelost te Boxtel om 10.15 uur, afstand voor mij 151 km

Update 13.00 uur Hoe laat ze er waren..... Hoeveel tegelijk.....en hoe lang het duurde door de twee hangende roofvogels vertel ik niet eens...men zou mij niet geloven. Dus klok telt, we zitten vier minuten te laat. Alles zo weer thuis.

Zo nu even film kijken, the hunger games. Vanavond 19.00 uur klok afslaan. Ydo en Elco gefeliciteerd met de eerste prijs.

Terug