Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 11 april 2016

11-4-2016

Goedemorgen iedereen,

een prachtige dag vandaag, zon al hoog aan de hemel. Na het trainen vandaag gaan de ouden weer in bad, de eerste oloeg is er uit gegaan vanmorgen om 08.30 uur. Ze hebben er al weer zin in, ze trainen goed en hard. Vandaag hebben ze hier LTW door het water en Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie. Ze eten het graag. Zodra ze binnen komen en naar hun eigen afdeling gaan krijgen ze hun eten, ze weten het precies hoor. U kunt de Olympic MG Mix natuurlijk ook met Colicontrol aanplakken( wanneer de mest niet vast genoeg is). Gebruik dan iets meer Colicontrol dan op het flesje staat, de MG mix moet er niet afvallen.

Veel tijd verloren afgelopen zaterdag, ik was compleet van de kaart, maar gelukkig waren ze er wel, in had kijkers en die namen de verloren gegane tijd op. ruim 4 minuten.... Maar dat is bij meerdere liefhebbers zo gegaan hoorde ik. Door het roofvogel probleem en de stress van de eerste vluchten komt dit wel eens voor. Dat is hoop ik met 2 weken voorbij, dan komen de duiven meer stuk voor stuk. Nu had ik zelfs een keer vier duiven in de zelfde seconde. En ik gebruik geen lokkers, wat veel liefhebbers tegenwoordig doen. Moet ik eigenlijk ook doen, maar het komt er niet van.

Maar hoe zeggen ze dat? nieuwe ronde nieuwe kansen, dus het kopt goed.

Van de 20 getekenden ( die we voor de vlucht moeten aangeven) pakte ik er 19 in de punten. en van de 62 stuks 44 in de punten, dus het ging geweldig eigenlijk..... maar die 7 vroege duiven had ik graag zien vallen dan was de toon gezet voor 2016, nu moeten we nog even wachten

1 doffertje ernstig gewond dus van 62 terug naar 61, maar de 2 van vorige week gaan weer mee dus waarschijnlijk 63 volgende vlucht. Bij de jonge duiven er weer twee tussen uit gepakt, stonden me niet 100% aan. en er zijn afgelopen week weer een paar gepakt. Gelukkig geen oude duiven, daar kan ik helemaal niet tegen. Jongen ook niet...maar ok. maar Oude bevlogen duiven ppppffff verschrikkelijk. Maar dit jaar nog maar 1 gelukkig de 747 met 18 prijzen in 2015.

Succes

Terug