Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 14 april 2016

14-4-2016

goedendag iedereen,

De duivinnen er uit gedaan om 08.30 uur, en gelijk het hok maar weer lekker schoon. Laagje schelpenzand ( vogelzand met anijsgeur) , en ze kunnen straks weer fris en fruitig in hun afdeling. Ik zie de duivinnen niet ( nu 09.10 uur) , een dichte mist, ik deed het kleppie los vanmorgen, ze knalden er uit en waren uit het zicht ...... Door de mist. 

Vandaag krijgen de duiven de energie van Beyers Galaxy en schoon water. Vanmiddag krijgen ze ook wat pinda,s , snoepzaad en natuurlijk de beute korrelmix .

Ik denk dat er morgen 62 duiven mee gaan, of dat ik het even afrond op 60. Ik zal morgen vroeg wel even kijken hoe ze er precies op staan. De 736 die vorige week zaterdag niet mee is geweest, is gisteren op de africhting van 80 km achter gebleven, jammer toch nog niet in orde. Komt wel terug hoor vandaag of morgen. Duiven die goed verzorgt zijn en vooral veel reserves hebben , komen bijna altijd na. Twee weken geleden had afdeling 9 een slechte vlucht, een drama volgens enkelen, maar nu 12 dagen later zijn de meesten thuis hoor. Vooral de top verzorgde duiven. Echte rampvluchten zien we niet vaak hoor. Wel dat er de eerste dag veel achter zijn, computertje in het hoofd van slag, na enkele dagen kunnen ze het resetten en komen ze naar huis.

Wij hier in Friesland hebben goede lossers, natuurlijk wel eens wat gezeur , daar zijn we posduiven liefhebbers voor, maar onze jongens van Friesland doen het prima. Aanstaande zaterdag is er 60% kans op regen, maar dat geeft niets hoor, het wil zeggen dat er 60% kans is dat er bij u wat regen valt. Sommige mensen denken dat het 60% van de dag regent...... Nee zo is het niet mensen. 60% kans dat er wat nattigheid komt. Dus de duiven kunnen gewoon los hoor. Duiven zijn gewend aan het weer, droog, een bui, bewolking etc , ze hebben oriëntatie die zich aanpast aan de omstandigheden . Wel kunnen super duiven wat minder goed tegen slecht weer, die gaan er namelijk dwars door heen, en mindere duiven er OM heen. Toppers raken eerder van slag door hun verfijnde computer met gps.

Later meer,

 

Terug