Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 15E VRIJDAG
15-4-2016

Goedendag allemaal,

Het is weer vrijdag, er gaan vanmiddag 60 duiven mee naar Deurne. Deurne is voor mij een nieuwe loplaats. Maar ik zag op de kaart dat het een mooie vlieglijn is. Het weer lijkt nog niet zo slecht hoor, een hollandse bui en een zonnetje zo nu en dan. Dus gewoon duiven weer.

08.45 uur, eerst koffie en dan het weduwnaars hok schoon maken. Wanneer ik dan vanmiddag de duivinnen er bij doe is alles fris. Twee koppels ga ik proberen om te koppelen tijdens het tonen. duivin 736 is weggebleven van de africhting van woensdag, dus haard doffer krijgt het Eijerkamp duivinnetje 673 en de bonte doffer 128 krijgt het duivinnetje waar hij al tijden naar lonkt de 571. Soms zie je dat een koppel niet happy is, en dat ze hun partner uit het jonge duiven hok weer zien en daar maak ik dan gebruik van. Dus de andere koppels opgesloten zoals altijd tijdens het tonen, maar die twee koppels los op het hok, de duivin gaat dan wel mee naar de broedbak.

De 20 aangewezen duiven hoeven niet meer in het systeem, ze zijn in de pc van de club gezet, vanaf nu kan iedereen de duiven weer normaal in het systeem zetten met twee of drie getekenden naar eigen keuze. De 1 t/m 20 getekenden van vorige week zijn dus mijn uitverkoren duiven.

Bij de kwekers liggen weer schitterende jonge duiven, en er zijn reeds een paar wat ouderen, nog lekker in de voliere, zo gezond als een vis. Liefhebbers die belangstelling hebben in jonge duiven kunnen zich melden per E mail ze krijgen  dan de kostprijs per stuk.

Bij mijn eigen jonge duiven zijn er weer een paar minder, de roofvogel pakt er toch regelmatig èèn, totaal wel al een stuk of 12 tot 15 schat ik vanaf de eerste keer buiten.

later meer

Terug