Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 24E
24-4-2016

goedendag iedereen,

Gisteren een prachtige dag gehad in duivenland. Wind op kop, eerst een beetje noordoost later noord, koud maar helder. Onze duiven gingen er vroeg uit om 09.10 uur. Weert was voor ons 182 km, de snelste duif hier in noordwolde pakte 1241 mpm en was van de gebroeders Homma . Zelf hadden we een geweldige serie met 41 prijzen op 58 gezette duiven. En zoals u weet hebben we hier voor het seizoen begon allemaal 20 duiven moeten aanwijzen , die niet geruilt mogen worden tijdens het seizoen. Ik had van die 20 aangewezen er 19 mee, de 688 bleef thuis, van die 19 wonnen er 18 prijs, dus ook hier in een mooie serie. Na drie vluchten staan we 1e onaangewezen en 1e aangewezen en 1e Asduif Vitesse en 1e Gouden Crack maar het seizoen is nog lang. Geen achterblijvers . 

Vanmorgen om 09.30 kregen alle duiven een bus vol voer, een bus is 600 gram voor 30 duiven, hier kunnen ze van eten wat ze willen. Tegen 11.00 uur pak ik het restant weg en tegen 17.00 uur krijgen ze opnieuw een bus vol.

Gistermiddag tegen 15.45 uur bij het scheiden der geslachten kon je niet niet zien dat ze weggeweest waren, voller als op vrijdag middag leek het wel. Waarschijnlijk omdat ik de olympic MG mix een keer gelijk bij thuiskomst over het voer had. Dan zijn de duiven in enkele uren weer helemaal bij de les.

Vanmorgen weer vele mailtjes met geweldige resultaten die gisteren behaald zijn. Super, en nu weer gereed maken voor volgende week he. Zet hem op.

 

 

Terug