Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 30 april 2016

30-4-2016

Goedendag iedereen

07.15 uur uit bed, het mooiste weer wederom van de wereld, kraakhelder, geen wolkje te zijn.. Nu 08.40 uur, nog steeds het mooiste weer van de wereld. Dus alle nep voorspellingen van gisteren maar weer snel vergeten.  De duiven zouden in Sittard staan, maar zijn helemaal naar de kust gereden en gelost in Zandvliet om 08.20 uur reeds.

Zoals ik vorig jaar reed schreef, ik kijk niet meer naar een vliegprogramma of afgesproken vlieglijn, ik zie op zaterdag wel waar de duiven gelost worden. We hopen gewoon eerst maar eens op een vroege duif in de club.

Er waren ruim 600 duiven gisteren in Noordwolde, natuurlijk waren er ook wat fondduiven die niet in concours staan dus die tellen we dan maar niet mee. Fondduiven hebben volgens deze mannen geen schijn van kans, ze kunnen die snelheid niet ontwikkelen... wat een larie. Ik heb ook fondduiven gehad en heb er nu ook èèn de 15-128 en die doet het gewoon goed met twee keer top 10( ook maar twee keer mee geweest). Het is meer het systeem denk ik, training vooral. Op afstand maakt het verschil, maar mijn "fondduif" weet niet dat hij fondduif is, ik vroeg hem wat hij was? antwoord: postduif.

update 09.20 uur, het is 08.20 uur lossing geworden, ze zijn dus nu een uur onderweg. Toch een paar berichtjes binnen gekregen over Match fixing, Belchinezen etc, Gisteravond in de club vertelde onze afdeling Kiesman zelfs over stoppen met de duivensport zo. Ach laten we het eerst maar even afwachten, maar lossing met zuidwest, aan de kust is anders dan met west.noordwest op de zuidlijn. heel anders. En net gesproken met iemand in Limburg, en het is daar wat bewolkt maar zeker duiven weer. en straks tegen 11.00 uur misschien wel prachtig weer.... en voor 14.00 uur lossen in Sittard had misschien prima gegaan. Maar zoals reeds eerder, ik kijk er niet meer na, we zien volgende week zaterdag wel waar we staan, en of ze met Zimoa in IW hupsakee gesproken hebben. Iedereen succes, en zoals Henk het altijd zo mooi zegt: Geniet van de aankomsten.

Door het water vandaag NATUURLIJK ELECTROBOOST !!! de beste electrolyten ter wereld volgens mij, eerst even oplossen in heet water en dan lekker koud er op. Verse Beute bak staat klaar, pinda,s in het busje, en Olympic MG Mix en olie over het voer( door de kou, normaliter op maandag en woensdag, nu zaterdag, maandag en woensdag.

Succes

Goedemorgen heer Beute.In u dagboek schrijft u dat fondduiven ook gewoon vroeg spelen ik kan u vertellen dat dit echt niet zo is.Ik heb mijn hele leven al duiven en zeer  succes vol geweest op de grote fond.En echter vlogen deze duiven geen platte prijs op de korte vluchten.
Ik vlieg in Samenspel Drechtsteden Afd5 hier vliegen de fondspelers echter geen platte prijs.Maar op de grote fond delen zij in nederland de lakens uit OA H.P Verheij Henry Visser Gebr Bras Piet vd Merwe Herman de Jong en zo kan ik nog wel ff doorgaan.Het kan zo zijn dat bij u de fonduiven wel vroeg spelen dan is waarschijnlijk de kwaliteit van de vitesse duiven in Afd 11 van een lager niveau.Hier in Afd 5 niet. Ik wil u absoluut niet aanvallen dus wordt u ook niet boos.Maar dit is echt zo.
Met sportgroeten
BAS

Update 12.00 uur. Om 10.45 komt er als een streep een duivin aan, de 14-818 een duivin uit de twintig uitgezochte duiven voor het seizoen , gelukkig iedere week nog een duif van de aangewezen 20.  Deze 818 Hilly kreeg ik van team GPS en is een geweldige duif, alle duiven van GPS die ik kreeg in 2014 waren het aanhouden waard. Vorig jaar speelde ik met 4 en die waren heel goed, de beste bleef achter van een africhtingvlucht op de natour. Nu met drie GPS duiven en ze doen het prima. Vandaag speelde Hilly dus de eerste, misschien top 10 van de afdeling, even afwachten nog. 

Later meer

Terug