Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 02 MEI
2-5-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

As zaterdag gaan we(Friesland) waarschijnlijk naar Keulen in Duitsland, de wind gaat naar Zuidoost, dus we zullen dan niet naar Heusden-Zolder gaan maar naar Keulen(Duitsland), de zelfde afstand maar wat oostelijker. Afgelopen zaterdag gingen we de zelfde afstand naar het westen, nu andere wind dus naar het oosten. Keulen is ongeveer 210 km voor mij, afstand weet ik niet precies. U ziet zaterdagochtend wel waar we precies staan en wat de coòrdinaten zijn van de losplaats. Als het weer ter plekke niet goed genoeg is, is er nog tijd genoeg om terug naar Belgiè te rijden of nog wat verder richting het noordoosten.

Hier zijn de duiven gisteren lekker in bad geweest, ze doken er op de kop in. Wanneer een duif in bad gaat is hij niet ziek zijn een schoolmeester eens. Dus mijn duiven zijn niet ziek. Hebben jullie het vliegend wonder van het Beute testhok Johan den Hartog en zoon een beetje gevolgd? nu vier vluchten op rij bij de eerste 10 in groot verband, deze duivin is een wonderduif, nu reeds grote belangstelling uit het buitenland. Ik hoop dat zo,n duif in Nederland blijft en heb Bas Verkerk getipt, maar die had het zelf al gezien. Bas weet alles!  Ook testhok Wouter Vedder uit Tuk even een speciale vermelding vandaag, een jongeling die nog geen brommer mag rijden zo de wil op leggen op de vluchten is toch geweldig. Vier jaar geleden begonnen met selectie, vorig jaar reeds een deel van het Beute Systeem, en nu het complete programma. Geweldig. Of hij het volhoud? dat is afwachten, voor iedereen. Zodra er een slecht resultaat komt krijgt hij het vast te horen: Deze week geen Beute spullen gegeven zeker?? ja liefhebbers weten altijd precies hoe ze jeugd moeten oppeppen, niks zeggen als het goed gaat, en een sneer straks bij een slechte vlucht. We kennen het allemaal :)

ben zo terug, even deze tekst door de spelling controle halen, mijn excuus voor het woord coordinaten ik kan de twee puntjes er niet op krijgen

___________________________

Na vier vluchten staat de 13-345 bij ons op de eerste plaats qua punten, we hebben nog een mooi aantal duiven met 100% prijs, maar de Asduif Gena staat op plaats 1, er net achter twee jaarlingen.. en dat is leuk, broer en zus en vorig jaar beide TT. Op plaats 4 staat 13-353 Gucci, die vorig jaar 20 op 20 vloog, begint nu goed met 4 op 4.

Vijf duiven hebben na vier vluchten nog geen prijs...., die moeten wel gaan opletten.

Zaterdag kwam een doffer erg laat de 15-659 , ook die is een weekje "vrij" helemaal blauw aan de onderzijde. Hij mag in het revalidatiecentrum

 

Terug