Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 4 mei 2016

4-5-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen

as zaterdag oost tot Zuid oostenwind, het is eerlijker voor Friesland 96 dat we nog wat verder de oosthoek opzoeken, richting Winterswijk en daar de grens over, even een mooi losplaatsje zoeken van rond de 250 km voor midden Friesland, geweldig toch. Of zullen we de afgesproken losplaats krijgen? We zien het zaterdag ochtend wel toch?

Grapje natuurlijk, dat snapt u ook wel toch, het was een reactie op het naar zee rijden van afgelopen vrijdagavond. Maar volgens mij heb ik het nog niet meegemaakt dat ze naar het oosten rijden met oostenwnd, om het ijsselmeer geen spelbreker te laten zijn... We zien het wel toch? gewoon lekker je eigen ding doen, de duiven zo goed mogelijk gereed maken voor de vlucht en dan het overlaten aan de L.C. die doen wat goed voor onze duiven is.

Vanmorgen de duiven op 50 km gehad, doffers en duivinnen gelijk los gelaten (Elburg). Nadien nog even naar de Groot gereden in S,Heerenbroek en toen de manden van Wouter Vedder thuis gebracht en Willem afgezet, snel naar huis en de duiven gescheiden. Op dit ogenblik, 12.15 uur zitten de duivinnen weer in bad. Ach, ze vinden het fijn denk ik.

Door het water LTW, Geweldig !! Over het voer vanmorgen Olympic MG Mix en Lecithine Olie.

aanstaande vrijdag gaan er tussen de 55 en 60 duiven mee, even kijken hoeveel precies. Afgelopen week waren er 58 mee en stonden 57 op de lijst, 1 duif was uit het klokje... weg, gelukkig kwam hij pas al mijn 54 thuis, het zou je eerste maar zijn.

De aangewezen zullen de Gena en Gucci wel worden, die missen nooit. Maar ik gok op de 528 Itamar als vroeg-vlieger in de club, in de afdeling komen we zaterdag niet bij de eerste 500, tenzij ze richting Berlijn rijden dan zijn de kansen voor iedereen gelijk

Terug