Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

5 MEI
5-5-2016

goedemorgen vriendinnen vriendinnen,

Geweldig mooi weer, geniet er van vandaag. 

Morgenavond inmanden voor een vlucht, er zullen wel heel veel duiven komen, ik kan me voorstellen met dit prachtige weer dat iedereen al zijn duiven mee doet. Althans de duiven die niet gewond zijn. Hier zullen er rond de 57 duiven mee gaan. Ik denk hier in noordwolde rond de 600 duiven in de manden gaan , niet alle duiven staan in concours hoor. Zoals ik vorige weeg begreep van Bas dat fondduiven geen schijn van kans hebben. En dat is natuurlijk de bedoeling, je zet ze alleen in concours wanneer ze een vroege prijs kunnen winnen. Ook op de marathon duiven zet je alleen duiven die en vroege prijs kunnen winnen. Als ik dan bijvoorbeeld een paar duiven zou brengen voor St Vincent zullen de fondmannen ook zeggen dat ik ze beter alleen als vrachtduif kan zetten, prijs winnen doen ze niet. Dus alleen duiven zetten die een vroege prijs kunnen pakken, nooit zo maar duiven inzetten voor " meedoen is belangrijker dan winnen" ( de olympische gedachte) . 

Hier hebben de duiven vanmorgen lekker gevlogen , ze hadden er zin in. Bij ons in de club is de top 5 al bekend, de eerste 5,6 zullen naar Wolvega , steggerda en oldebrkoop gaan. Goede spelers , mooie wind, maar ik hoop natuurlijk dat er een duifje van mij zijn eigen pad kiest en tussen dit geweld een plaatsje pakt. Zuid-Oostenwind op een korte afstand , dan pak Wim van Dijk bij ons de eerste prijs. En vorige week kwamen ze bij hem reeds geweldig , ook Ydo en Elco en Peter Brandsma hebben ze goed op de rit. Wanneer de wind noord noordwest is, pak ik ze net( door de wind) , maar nu zullen we het niet redden.. Of toch? Op 500 km is het minder van belang( wind) en als je dan ook nog veel duiven lost, heb je en mooie spreiding 

Al met al, het gaat zaterdag een mooie vlucht worden, iedereen kan buiten zitten en genieten van de aankomsten. 

Tip: zijn uw duiven niet in orde, en geeft u in principe niets, probeer dan vandaag toch eens iets " voor de koppen" een dagje vandaag kan zaterdag een mooi resultaat geven. Hier doe ik het niet of nog niet, ze zien er prima uit en vliegen prima, hier geen last nog van dikke koppen. LTW en dan op zaterdag en zondag clean balance zorgen voor schone duiven , al is het geen medicatie he, wanneer duiven ziek zijn moet u echt ingrijpen. Maar hier op de hokken gelukkig alles nog prima. Zie ook bij andere beute producten gebruikers als Johan den Hartog en Wouter Vedder, maar hou alles in de gaten, mooi weer met matige of verstopte koppen... Is staartprijsjes of geen prijsjes.

 

 

Terug