Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 7 mei 2016

7-5-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Mooi weer, Electroboost en Clean balance door het water, ik maak het ruim van te voren gereed dan kan het mooi op hok temperatuur komen. Bij thuiskomst staat er verse beute bak klaar , ruim voer in de bak en snoepzaad in de broedbakken en bij aankomst gooi ik ook regelmatig pinda's in het hok. Eigenlijk krijgen ze dus zaterdag van alles. 

Vandaag is de voorspelling zuidoosten wind, we moeten even afwachten , zijn mooie vluchten vaak , duiven met schone luchtwegen zullen bij de eersten zijn, oost in de wind is altijd lastiger voor duiven dan met een windje van zee. Schone luchtwegen moeten ze hebben !! Hou het in de gaten , het seizoen is nog lang he 

Beste duivenliefhebbers,
Lid zijn van de LC is op vrijwillige basis en tevens een onbetaalde baan. 
Er zijn momenteel een aantal "prominente" liefhebbers die telkens weer menen commentaar te moeten leveren op een genomen besluit van de LC en dit telkens maar weer oprakelen. Ik betreur dit ten zeerste, ik ga voor het welzijn van de duif en vind het jammer dat daarbij enkele "liefhebbers" teleurgesteld zijn en via de sociale media en hun website telkens commentaar te moeten leveren.  Mochten er mensen problemen hebben met de genomen besluiten dan verzoek ik hun het klachtenformulier van de afdeling in te vullen en daar hun beklag te doen.
Ik hoop dat men respect heeft voor de werkwijze van de LC, maar op dit moment is het bij sommige "liefhebbers" respectloos.
Jouke Rottiné

 

De prominente liefhebbers mogen niets meer zeggen, de anderen wel. De "prominente" tussen haakjes en "liefhebbers" tussen haakjes. De niet promente liefhebbers mogen op hun site, facebook en in de club alles zeggen, behalve de prominente. Gelukkig hoor ik niet bij prominent en ben ik wel liefhebber, en liefhebber zonder haakjes.

De duiven zijn gelost om 08.00 in Heusden Zolder 210 km. Wanneer ze 1000 mpm vliegen moeten we wachten tot 11.30 uur, vliegen ze 2000 mpm dan zijn ze er reeds om 09.45. Dus tussen kwart voor 10 en half 12

update 12.00  uur

De duiven hier maken 250 mpm minder dan de westzijde, grote gaten hier. tussen goede liefhebbers onderling soms verschillen van 15 tot 30 minuten. Wij hebben in de club de 3e melding, twee duiven tegelijk de 15-578 Iris is 4 seconden sneller dan de 14-811. In de club Joop schuring uit Steenwijk de eerste melding, Wim van Dijk de tweede en wij zelf de 3e. Iris is een achterkleinkind Vechtmachine van vaderzijde, en moederzijde uit broer x zus Vechtmachine, het is haar tweede prijs top 10 dit jaar.

De duiven kwamen geweldig mooi aan, geen seconde blijven hangen, èèn streep naar binnen, ziet er goed uit voor de komende weken

Terug