Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 10 mei 2016

10-5-2016

Goedendag iedereen

De duiven gaan er vroeg uit vandaag en daarna lekker in bad.

Vandaag ga ik de duiven bekijken, de uitslagen per duif (Prestaties) en beslissen of alles nog steeds mee gaat of dat ik reeds duiven thuis laat.

Waarschijnlijk gaan er 50 mee naar de midfond as vrijdag. We gaan naar Quievrain zo,n 320 km. het weer lijkt goed te worden al weet je ook dat nooit zeker.

Update 09.00 

Duivinnen er uit om 08.15 uur, ondertussen het hok schoongemaakt en verse Beute bak verstrekt. 

De 31 duivinnen krijgen een volle bus Galaxi sport light, ze mogen daarvan eten wat ze willen gedurende een uur. Zodra ik dan later de doffers binnen roep haal ik het restant van het voer weg. Ook de 31 doffers krijgen een bus van het zelfde, ook zij krijgen een uur de tijd. Tussen de middag krijgen de duiven snoep en beute korrelmix. De avond maaltijd bestaat wederom uit een bus Beyers Galaxi light , en hierna krijgen ze nog wat pinda's ( lightskins ) 

Morgen woensdag de 11e pak ik alle jonge duiven door de handen, en beoordeel ze op uiterlijke kenmerken. Ik heb er 80 geënt , bij het uitlaten zijn er veel jongen ten prooi gevallen aan de sperwer en havik. Ook werden er enkele reeds opgeruimd , op dit ogenblik zijn er nog een ruime 50

Terug