Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 13 mei 2016

13-5-2016

goedenmorgen iedereen,

Vandaag vrijdag de 13e , prachtig weer , ook morgen lijkt een prachtige dag te worden, ja, flink kouder, maar zon en een bui dus prachtig duivenweer. Hier gaan 50 duiven mee, 27 duivinnen en dus 23 doffers. Morgen vroeg zien we wel waar we staan en hoe laat we los gaan. We mogen niet meer spreken laat staan schrijven over de vluchten, vlieglijnen, afspraken, vliegprogramma,s samenwerking met zimoa en of andere instanties. Ook als je eigenlijk niets negatiefs zegt, word je naam toch genoemd. Er is zelfs geopperd om de mensen met dagboekjes maar te schorsen. Dus geen woord meer op mijn dagboekje. 

Vandaag gaan de duiven hier niet los, in principe op vrijdag geen oude duiven los. De jongen gaan er wel even uit straks . 

Gisteren twee prachtige jongen gehaald bij Herman Gaal, hij heeft kwekers van mij te leen waaronder de superkweekduivin Mastermind 13-236, deze jonge duivin nog is rechtstreeks van Bas en Gerard Verkerk, die ik verkreeg van Bas om te gaan spelen, maar ik kon het niet, ze ging naar het kweekhok en werd moeder van de 168 bij Herman met eerste prijzen en ze is moeder van twee teletekst jongen hier 528 en 590 die dit seizoen tot nu toe ook 1e en 2e asduif jaarling staan in de club. Nu dus twee kinderen uit Mastermind met Mister X weer terug op de hokken, mister X is kleinzoon vechtmachine en de vader van de 168 !. Geweldige duiven. Alle kinderen van Mastermind die gespeelt zijn tot nu toe hebben een 1e prijs gewonnen. Bedankt Bas !!

Morgen hebben de duiven Electroboost en Clean Balance door het water en ik doe morgen ook Olympic MG mix over het voer met Lecithine olie, 300 km, kouder weer, dus de duiven kunnen wel wat extra's gebruiken bij thuiskomst..

De olympic MG mix , Electroboost , Lecithine olie en LTW lijkt de rode lijn te zijn bij veel liefhebbers die grote successen hebben. 

Even over de Lecithine, eerst warm maken onder de hete kraan, dopje er af, met roerstaaf of achterzijde van een vork goed door de dikke brij op de bodem , dopje er weer op, even schudden en klaar is Kees. Iedere keer wanneer u het gebruikt moet het opnieuw. Goede lecithine is dik en stijf, de vier oliën er op blijven wel dun. Dus een beetje extra werk, maar kwaliteit willen we, geen gemakkelijke rotzooi. 

PS , Duiven die vanuit Quievrain naar Friesland gaan, en een noordwesten wind hebben, hebben zij wind, geen kopwind. Dan zou het noordoosten wind moeten zijn

Update 12.15 uur

De duiven hebben goed gevlogen( de jongen). De ouden tegen 10.00 uur ruim snoepzaad gehad.

Dus 23 doffers mee en 27 duivinnen, ik heb voor morgen 20 duiven ingevoerd in het systeem, het zijn de 20 meest constante duiven dit seizoen dus met 5 op 5 of 4 op 5. Veel van deze 20 zijn natuurlijk ook "top 20 "duiven ( de aangewezen 20 van voor het seizoen)

Bonnen

Over bonnen kunnen we kort en krachtig zijn, na jaren tientallen bonnen per jaar te hebben geschonken, zijn we de laatste jaren gaan minderen, en vorig jaar zo goed als gestopt. Voor het aankomende winterseizoen hoeft u niet meer te vragen, er gaan geen bonnen meer weg. En voor dat u begint te zeiken....... ik geef nog steeds tientallen duiven per jaar weg, maar aan eigen uitgezochte doelen. Ook het nieuwe jeugdlid in de club kreeg 2, ook Cor en Willie kregen er reeds 5, en ook Anette krijgt er èèn, ook de beginster kreeg jongen, dus zeg NIET dat BEUTE niets weggeeft. Vorig jaar nog € 5000 voor Reggersoord ( Jongen verkocht voor goede doel). Maar gewoon bonnen voor clubs, afdelingen en of andere goede doelen doe ik niet meer. Eind van het seizoen zit ik wel weer op 50 weggegeven duiven..... maar IK MAAK DE KEUZE.

Terug