Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 28 mei 2016

28-5-2016

Goedemorgen iedereen,

Beide vluchten zijn los hier in Friesland. Nanteuil le Houdouin om 09.05 met een afstand van 477 km en Weer is gelost om 10.00 uur met een afstand van182 km.

Totaal zijn hier 57 duiven mee, de duivinnen met 1 doffer op de fond, en de doffers met 2 duivinnen op de Vitesse. Op de Vitesse vanuit Weert zijn ook de gewonden mee, dus de duiven die de laatste weken gepakt waren door de sperwer, of gewond terug kwamen van de vlucht. Op Weert( Vitesse) zijn dus een stuk of 7 geen kanshebbers maar mee vliegers en hopelijk thuiskomers. Daar het de laatste vitesse vlucht is, was het belangrijk deze duiven mee te geven, hierna alleen midfond en dagfond.

We gaan nu ( 10.15 uur) , beginnen met het gereed maken van het hok, water klaar maken, voer, schoonmaken, Beute bak vers plaatsen en snoep en wat pinda,s voor de eerste ploeg ( Vitesse), een half uur voor de duivinnen thuiskomen draai ik de broedschotels pas open, de doffers komen binnen "alsof het een lapvluchtje is" , wel een pittige lapvluchtje gaat het worden denk ik.

Afdeling 7 was reeds vroeg los, en nu zie ik ook bij andere afdelingen de duiven los gaan op SBS 861, Afdeling 9 en 10 die op de zelfde losplaats staan als Friesland zijn nog niet gelost, of het staat nog niet op TT.

Iedereen succes, en hopen op alle duiven thuis vanavond. Later meer

Update 13.00 uur En ja hoor, op Weert kwam onze 1e getekende als eerste aanzetten, maar HERBIE vond het nodig om bijna een minuut te showen dat hij zo vroeg was, hij wachte tot de tweede kwam en toen vielen ze gelijk, waarbij Herbie boem, boven op de antenne, ik denk dan, waarom niet gelijk hahaha. Hij maakt 1300 mpm, Bert Slot uit Noordwolde Zuid stond net nog 1e van de afdeling, maar dat kan nog alle kanten op hoor. Maar 1e in de club is hij wel, Ook Bert gebruikt Beute Producten. In een half uurtje alle duiven thuis, ze kwamen goed, goede lossing van onze LC.  De doffers waren op deze Vitesse vlucht, de duivinnen zijn wat taaier en zijn op de Fondvlucht, die verwacht ik na 15.00 uur, eerder 15.30 uur. Ook de 2e van de Afdeling( tot nu toe) Wouter Vedder is een echte Beute producten gebruiker, Wouter ( jeugdlid, samen met zijn vader Gerrit), komen nu reeds drie jaar voor selectie ( Bert ook trouwens), en zijn dit jaar 100% op het schema over. en hebben nog nooit zo beste start van het seizoen gehad, waarschijnlijk vandaag Vitesse kampioen van het Rayon

update 17.30 uur

Waarschijnlijk TT met onze 1e duif op de dagfond, in de club 1,2 en 6 stuks bij de 1e 10( 28 mee), ze kwamen heel goed en fit thuis. Na de 20 duif maar gelijk begonnen met een Beute Eye druppel( oogdruppels) en een Herstel Power Capsule. Ze zagen er prima uit, niet aan te zien, zouden zo weer mee kunnen ( bij wijze van spreken). Zoals het nu lijkt 6e TT en een stuk ofvijf bij de eerste 100 van de afdeling. en ITAMAR de jaarling doffer is ook thuis gelukkig pppffff , hij zat me aan te kijken: Baas wat was dit, 7,5 uur vliegen??? Waarom ik ben een sprinter :)

Terug