Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 29 mei 2016

29-5-2016

goedemorgen iedereen,

In diverse afdelingen was het gister zwaar tot zeer zwaar, ook hier in Friesland . We werden gelost om 09.05 uur.  Het verloop hier was traag, pittig maar goed. De duiven kwamen fit terug.

Wij hadden 28 mee op de fond waarvan in de afdeling 20 prijzen en in de club 1,2,4,6,7,10 etc en onze eerste duif op de 6e plaats van teletekst. Tegen 17 uur ben ik begonnen met het oogdruppelen van de duiven en het opsteken van een herstel power capsule. De duiven nogmaals in de handen gepakt tegen 18 uur ze zagen er alweer geweldig uit.

Op de Vitesse hadden we 29 mee waaronder de 7 gewonde duiven de zogenaamde herintreders , in de club hadden we 19 in de prijzen en begonnen met 4 en 5 , we werden hiermee onaangewezen en aangewezen kampioen Vitesse. 

Alle duiven thuis, op zich al zeer opvallend en dan zo presteren, geweldig gevoel en trots op onze duiven. En dan gisteravond reeds zoveel mensen die een mailtje stuurden met felicitaties of omdat ze zelf een mooi resultaat hadden gemaakt. Geweldig trots.

Iedereen een prettige zondag, ik heb de duiven bij elkaar gelaten, ik ga ze zo scheiden, zondagmorgen naar de koffie. Groetjes

update 09.45 , net voor de koffie de hokken maar schoongemaakt en de duiven gescheiden, ik kan ze zo uit de bak pakken dus dat is gemakkelijk. De 28 "fondduiven" ofwel die op de eendaagse fond zijn geweest waren al weer prachtig rond, het ware 27 duivinnen en 1 doffer, de doffer had 7 op 7 tot nu toe en stond 1e GOUDEN CRACK, en bij die gouden crack competitie telt de fond( niet de supervitesse van de zelfde dag), dus ik dacht laat ik hem op de fond spelen, ook hij pakte prijs, dus nog steeds 100%, zijn zusje Isabella mist de tweede week op rij, dus blijft thuis volgende week, even herstellen, koppie er weer bij.

Nu echt koffie

update 12.00 uur

Alles weer lekker in bad geweest, ze doken er zo in. Vanmiddag worden de twee jongen uit Henkie de Kingduif opgehaald . Geweldig mooie jongen uit een King duif ( meer dan twee kilo) x een postduif. Ze gaan lekker naar Almelo, een mooi leven tegemoet.

Terug