Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 30E
30-5-2016

Goedemorgen iedereen,

en het is alweer maandag, zo zitten we uren buiten op zaterdag op de duiven te wachten, en zo is het alweer maandag, begin van de nieuwe week, en de opstart naar de volgende vlucht.

De duiven hebben weer LTW door het water en krijgen vandaag Olympic MG Mix met Lecithine olie over het voer.      Ze kennen het, eten het dan ook graag. Vandaag begin ik ook weer gewoon met de mengeling van snoepzaad, hennep, Beute Korrelmix en pinda,s. De duiven vinden het lekker, en dan is het vast goed voor ze. 

Ze mogen er vanaf 08.00 uur uit voor een 60/75 minuten, eerst de duivinnen steeds, daarna dus de doffers, hier altijd het zelfde systeem, in voeren, in methode en in bijproducten. We koppelen de vliegers steeds rond 5 December en laten ze de jongen groot brengen. Elk jaar krijg ik dan te horen: dat is veel te vroeg, de duiven staan in februari al op weduwschap dat kan niet. En ook met het rouleren van doffers en duivinnen hoor ik vaak: dat kan niet vanaf februari reeds, de duivinnen gaan onder elkaar rotzooien. En vaak: De duivinnen niet opgesloten? en het zelfde voer? en iedere dag 1 of 2 keer in de broedbakken van de doffers? dat kan niet. Tja, het zal wel niet kunnen, misschien hebben ze wel gelijk. Misschien geef ik ze te veel bijproducten? misschien te weing medicatie? misschien. Maar het gaat goed. Dus laat mij het maar zo doen. Afgelopen zaterdag weer 39 prijzen op 57 duiven en TT op de dagfond, en Vitesse kampioen in de club aan en onaangewezen. Dus misschien moet het anders, maar ik doe het maar zo

straks meer, eerst koffie

Terug