Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG, DE ZONDAG VAN QUIEVRAIN
5-6-2016

goedendag iedereen,

Afgelopen vrijdag 54 duiven ingezet voor de derde midfondvlucht . Gisteren was het weer in belgie te slecht om te lossen, ik hoop dat het vandaag gaat lukken. Het weer, of in ieder geval de voorspelling is prima. De wind zal een beetje noordelijk zijn, dus niet ongunstig. 1200/1350 mpm, daar ongeveer zullen ze halen( even de windkacht afwachten ) .

We hebben Hillie aangewezen gezet, op plaats twee staat Herbie en de nummer drie is Blue Home. Ofwel in cijfers 14-818, 14-838 en 13-306. Ik heb 10 duiven in het kastje gezet. Dus de eerste 10 zijn getekenden. De 11e tot en met 54e gewoon op volgorde .

Ze zagen er vrijdag geweldig uit, maar dat kon ik zeggen van bijna alle duiven in onze club, 80/90% van alle ingemande duiven zagen er top uit, er gaat een golf van forme door onze club. Dat was afgelopen week ook reeds te zien op beide vluchten stond pv de vredesduif op TT .

We kregen een prachtige bos bloemen omdat we op TT stonden, kom ik thuis met de bos.....blijk ik van schrik het verkeerde Unikon klokje te hebben meegenomen , Cor en Willie de Jong stond er op...... Maar snel geruild 👍😃

Later meer, eerst koffie. 

Er kwam een mailtje binnen met de volgende vraag; gj je hebt gisteren vast Electroboost door het water gedaan en olympic MG mix over het voer met olie, laat je dat staan tot vandaag( omdat de duiven zijn blijven staan) . Nee, ik maak het allemaal vers, het is allemaal naar de kwekers gegaan, zowel het voer als het water, ik gooi niet snel iets weg. En het is ook super voor de andere duiven. 

Update 10.15 uur, nog steeds niets los, en vanmiddag werken dus ik zie ze niet komen. Ze vallen er wl in, klaasje roept ze wel. De gehele week bezig voor de duiven, word het zondag, en dan werk ik bij Shell , ja sommige mensen denken dat ik niks doe, maar naast mijn eigen bedrijf ook nog een gewone baan hoor, al sinds 1988 bij Shell .

Heb het wel een beetje gehad nu, volgende week maar lekker een weekje vrijaf met de duiven, gelijk van dat gestres af voor eventuele kampioenschappen. 

De nieuwe koerier film is er, met de familie Huizinga en familie den Hartog , geweldige film, deze moet iedereen zien. En koop hem gewoon he, niet lenen van anderen. Wees blij dat er een bedrijf is wat nog duivenfilms maakt, en als u ze dan even leent ..... Hebben ze er niks aan. Dus zien???? Koop er gewoon eentje.

update 12.25

Nog steeds niks los, bij thuiskomst maar lekker laten gaan, hebben ze over 8 dagen eitjes, ik zal zo vast wat tabakstelen in het hok gooien. Duivinnenhok kan dicht, schuiven bij doffers wat verder open, twee keer zoveel duiven straks he. ;) ( grapje he)

Limoges los om 13.30 uur. Dus morgen voor die mannen een mooie vlucht., weekje in de auto is voor sommige duiven heel goed, krijgen ze prima voer en fris water. Die moeten werken morgen? dat zijn er maar heel weinig hoor. en het gaat automatisch tegenwoordig he, op het klepje piep piep.

Iedereen succes, er blijf rustig. als er èèn gespannen is ( ik zei de gek) , dat is reeds èèn te veel. lol

Update 15.55 uur. De duiven zijn gelost in belgie op 255 km dacht ik. Asse-Zellik om 13.40 uur. Ze zullen hier tegen 17.20 uur zijn ongeveer. Later meer. 

update 19.45 uur

ITAMAR PAKT DE EERSTE 

15-528 de Gouden Crack na 8 vluchten pakt vandaag de 1e !!!!! onze 2e Duif was Hillie de TT duif van vorige week, en vier weken terug. Ze stond 1e aangewezen

Terug