Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG 6 JUNI
6-6-2016

Goedenmorgen iedereen,

Gisteren een rare vlucht gehad. We speelden met ITAMAR de GOUDEN CRACK de eerste in het RAYON E1 en in de club, de tweede duif was HILLIE die stond na twee vluchten 1e asduif LANG van de afdeling. Het verloop was moeizaam, gisteravond nog veel duiven niet op hun hok. Van diverse goede spelers hoorde ik had hun goede duiven over de eerste 8 weken juist niet thuis waren. Bij mij waren enkele doffers nog niet ter plaatste om 23.00 uur. Ik ga zo kijken wat er bij gekomen is, ben nog niet buiten grweest, de kleppen om 06.00 uur open gezet( nu 08.30), en dan ga ik ik ze gelijk scheiden. Gelukkig toch weer diverse liefhebbers met mooie resultaten met hun Beute Systeem. èèn liefhebber stuurde, hij was vorige week begonnen, en stopte er weer mee, hij begon te laat, en dat kwam door de Beute producten..... tja, na èèn week, en dan op zo,n "storing-dag" Maar ach, de rest was weer positief gelukkig. Janus Kat stuurde een berichtje, hij had een kleindochter Vechtmachine die nu als jaarling 3,5,6,14 vloog in groot verband dit jaar, gisteren de 3e tegen 1300 duiven, prachtig toch. Vorig jaar uit de zelfde dochter Vechtmachine ook al zo,n wondervlieger. Zo nu eerst even naar de duiven, scheiden en een druppel in de ogen en een herstel-power caps, later meer

update 10.15 uur

De duiven komen ook vanmorgen onregelmatig, nog 5 stuks moeten komen van de 54. Net kwam gelukkig de doffer van Hillie 14-818 de Asduif Lang, hij was er gister niet, dus mochten ze nu even samen, dan weet ze in ieder geval dat hij er is. Vreemd? dat kan, maar ik doe het zo, ik probeer ze mentaal te coachen, en ook dit doe ik zo. De hokken lekker schoon, alle duiven een capsule Herstel Power( 180 stuks € 15,00) en een oogdruppel, en ondertussen de jongen een uur gevlogen. De jongen doen het steeds beter. Er gister weer doorheen geweest.

De duivinnen kunnen in de voliere en kunnen in bad als ze willen, maar ze liggen in het zand op de vloer van het hok te herstellen nog weinig zin aan een bad.

update 13.00 uur

Toch alles nog lekker in bad geweest. Herbie is ook weer thuis, hij vond het te zwaar vertelde hij, hij was even op de wadden geweest, te veel zand, dus toch maar weer naar zijn eigen hok en bak. Hij kwam aan, knalde de klep binnen, door naar de andere klep, weer naar buiten en in bad. Kijk die zijn gezond.

Komt er gisteren een uitslag binnen via de E-mail van afdeling Friesland. Onze afdeling maakt zelf een uitslag, naast die van compuclub ( PV) , daar hebben we Rayon E in 1 en 2( op de vitesse) in Rayon E1 zijn we 1e

Terug