Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 7 juni 2016

7-6-2016

goedemorgen iedereen

Leuk marathon vluchtje gisteren, de hele dag duiven wachten. Ik zag op de meldsite dat sjaak buwald om 10.30 uur de eerste klokte, een uurtje later de tweede duif op de meldsite. Sjaak van harte gefeliciteerd. De andere Buwalda( Klaas) stond er ook weer op, dat word een goeie zeg, ik dacht 6e melding , is zoon van de vorige npo voorzitter. En dan zit ik zo om 21.00 in de avond nog even op de meldsite, en dan zie ik in Tuk bij een andere kampioen de eerste duif om 19.30 uur er op staan, daar zit een werkdag van 8 uur tussen. Maar een clubgenoot van mij met 14 duiven mee stond er helemaal niet op, nog geen duif thuis. Lijkt me niks, marathon . Maar wel respect voor de toppers hoor. Duiven moeten er wel heel goed opstaan denk ik wil je ze daar op spelen. Moeten ook enorm goed verzorgd worden, veel energie mee, anders komen ze niet thuis. Het is in ieder geval geen minuten werk tijdens het wachten, het is uren en uren wachten. Ik hoop dat de meeste duiven terug komen.

afgelopen zaterdag 3040 verschillende kijkers hier op de site.

Update 08.45

De duivinnen er uit om 08.15 uur, ze wilden er maar wat graag uit. Gisteren( maandag) moesten ze binnen blijven, mochten wel in bad maar niet vliegen, dus nu wilden ze graag en gingen hard en hoog. Nu vliegen ze een half uur, kijken hoe lang ze willen en het volhouden. Ook hier bij enkele doffers van die groene mest, dat is gal, en komt door een lege maag, en is heel normaal bij duiven die een dag later thuiskomen. Dus wees niet bang, duiven die op de dag van de vlucht laat of net niet thuiskomen, hebben een aantal uur groene mest. Vandaag is het reeds weg. Bij de duivinnen hier geen groene mest, die waren thuis op de dag van de vlucht.

LTW door het water vandaag en Olympic MG MIX over het voer met Lecithine olie. Een dag extra dus hier, omdat ze donderdag alweer in de mand gaan. Ook morgen LTW en Olympic MG Mix

Terug